SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


TOG-001

TOG-061

TOG-056

TOG-022

TSA-004


Se flere boliger  
 

Trogir

Unescobyen Trogir, Croatia
Kroatiaperler tilbyr utleie av leiligheter og hus i og rundt den vakre middelalderbyen Trogir, som ligger på Unescos liste over verdens kulturarv. Byen ligger på en liten øy og består av labyrinter av trange steinbelagte gater med koselige butikker og restauranter.
Trogir ligger også sentralt til i forhold til flyplass (5 km), Split og mange severdigheter i Kroatia.

Fra gamlebyen går en bru over til øya Ciovo hvor strendene ligger på rekke og rad. Likeledes finnes et frodig og flott område med 2 små landsbyer nord for Trogir som har mange flotte strender og litt roligere omgivelser enn Ciovo. De fleste av våre feriehus ligger i kort gangavstand til stendene.

Trogir ligger ca 25 km nord for Split og er en av Kroatias best bevarte byer, med en rekke praktfulle monumenter. Trogir ble grunnlagt av grekere 380 f.Kr.
Trogir i Kroatia en vakker perle på Unescos verdensarvliste.
og ble oppført på Unescos liste over verdens kulturarv i 1997.
Den lille, vakre byen ligger ute på en liten øy, forbundet med broer til fastlandet og til ferieøya Ciovo. Innenfor den høye muren som i århunderer har beskyttet byen fra inntrengere, finnes en labyrint av trange steinlagte gater, små torg og severdige monumenter.

I dag er Trogir et levende museum med en rekke hyggelige restauranter, små cafeer og butikker innenfor murene.
Utenfor muren ligger et markedsområde på den ene siden og båthavnen på den andre siden. Hit finner tusenvis av turister veien, til sjøs eller lands, i sommerhalvåret.

De fleste turistene som besøker Trogir velger å bo på øya Ciovo eller i området nord for Trogir, hvor det finnes en rekke fine strender. Ciovo og de små landsbyene nord for Trogir har også restauranter, cafeer, matbutikker og diverse aktiviteter langs strandlinjen.
Ciovo, Okrug Gornije strand
Det finnes ingen strender rett ved sentrum av Trogir, men det er buss og båtforbindelse til strandområdene fra Trogir sentrum. For deg som velger å bo i Trogir sentrum vil du oppleve en helt unik atmostfære! Kroatiaperler kan tilby mange fine leiligheter og feriehus i alle områder av byen - valget er ditt!

Langs havnen, hvor de mest luksuriøse yachter legger til i høysesongen, ligger byens promenade med høye palmer og hyggelige restauranter. Her yrer det av liv i høysesongen.
"...få steder kan måle seg i skjønnhet og sjarm med den vesle byen Trogir" skrev Aftenposten i en artikkel om byen.

I Trogir finner du det du trenger av butikker, stort marked, bank, posthus, gallerier og internett-cafe.

Trogir er en av Kroatias best besøkte byer, og i perioden fra 20 juli til 20 august kan det bli trangt om plassen, spesielt på veinettet som er en flaskehals for turismen til byen og øya Ciovo.
Flotte feriehus til leie på Ciovo
Pga. nærheten til flyplassen og et skipsverft som ligger rett utenfor Trogir sentrum, må noe støy påregnes i området rundt sentrum.

Strender:
Trogir sentrum har ingen strender, men det er mange flotte strender i områdene rundt byen og Kroatiaperler har flest ferieboliger nær de beste strendene. De fleste strendene består av små steiner, men man finner også områder med klipper. De fleste strendene i området har små restauranter eller kaffebarer, og de største strendene tilbyr også ulike vannsportsaktiviteter.

Krysser man bruen over til ferieøya Ciovo finner man mange flotte strender på rekke og rad, den lengste og mest populære er flere kilometer lang og her ligger strandbarer på rekke og rad. Kroatiaperler tilbyr en rekke flotte leiligheter med god beliggenhet nær denne hovedstranden på Ciovo og disse har referansenummer som begynner med TOG-.
Fra Trogir kan du ta båt på dagsturer
Området på Ciovo er veldig populært og her er det mye turister, strandbarer, vannsportsaktiviteter etc om sommeren. Hovedveien går rett ovenfor stranden og er forholdsvis trafikkert i høysesongen. Det anbefales derfor ikke å bruke bil fra Ciovo inn til byen i denne perioden pga kø. Fra Trogir sentrum går det båt og buss til den lange stranden på Ciovo.

Et annet flott område ligger nord for Trogir sentrum. I dette området er det roligere enn på den populære Ciovo-stranden og færre turister. Et godt valg for de som ønsker en roligere plass, med fine strender og god kommunikasjon til Trogir med båt eller buss. Våre leiligheter i dette området har betegnelsen TVR- og TSG-.

Kroatiaperler tilbyr også noen leiligheter i sentrum av Trogir (TRS-), samt noen leiligheter med gangavstand til Trogir sentrum (TSA-).
Kamerlengo borgen i Trogir
I flyfoto bildet nedenfor ser man øya Ciovo (øverst til høyre i bildet), som er forbundet med Trogir og fastlandet med bruer. Området nord for Trogir (nederst i flyfoto bildet) er frodig og flott, og har roligere tempo og bedre turmuligheter enn Ciovo.

Kultur og historie:
Trogir har, som store deler av området Dalmatia, vært usatt for mye uro og maktskifter gjennom tidene, og dette har satt sitt preg på arkitekturen i byen. I 1123 ble Trogir totalt ødelagt, og innbyggerene fordrevet av sarasenerne. Byen sto da folketom i ca 70 år. Deretter ble Trogir underlagt ungarske konger, venetiansk herredømme (1420-1797), Napoleon og østerisk styre. Mange vakre monumenter ble reist, spesielt i middelalderen.
St. Lauretius-katedralen som ligger midt inne i byen er blant de viktigste monumentene i Kroatia.Til Trogir er det kort vei fra Split flyplass. Det går buss fra flyplassen til Trogir sentrum, men taxi fra flyplassen anbefales hvis du skal til Ciovo eller området nord for Trogir, da du ellers må bytte buss i Trogir sentrum.

Mer tips om severdigheter, aktiviteter etc får du tilsendt sammen med din reisebeskrivelse når det nærmer seg avreise.

KLIKK på bildene under for større versjon.


Ciovo, Trogir, KroatiaUtsikt over middelalderbyen TrogirVi har mange feriehus ved stranden på Ciovo, Trogir
Strandliv i Okrug GornijeFerie i vakre TrogirTrogir ligger ikke langt unna Split flyplass
Trogir er en livlig og svært populær destinasjon i KroatiaKroatia, Trogir, UnescoKoselige smug i gamlebyen i Trogir
Idyll på CiovoSpennende små butikker i TrogirOmrådet Trogir kan by på vakre strender med klart vann
I området Trogir finnes massevis av strandbarer og kafeer Solnedgang i TrogirSommer og sol, Kroatia
Promenaden i Trogir sentrumDe gamle bygningene i Trogir er vel bevarteCiovo, Okrug , Trogir
Kveldsstemning i TrogirTrogir oser av kultur og historieTrogir har et godt utvalg restauranter
Trogir er et hyggelig feriested for hele familienFerie i TrogirStrand ved Slatine på øya CiovoReisebeskrivelse

Til Trogir er det kort vei fra Split flyplass ( ca 5 km). Norwegian og SAS flyr direkte dit fra flere norske byer, og vil du finne billigere alternativer kan Easyjet og Eurowings være verdt å sjekke ut da de flyr fra mange store byer i Europa. Norwegian flyr nå også direkte fra Oslo (Rygge) til Zadar til rimelig pris.

Det går buss fra flyplassen til Trogir sentrum, men taxi fra flyplassen anbefales hvis du skal til Ciovo eller området nord for Trogir, da du ellers må bytte buss i Trogir sentrum.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser