SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Gradac  Nyhet!
 Podgora
 Igrane
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Zadar
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Fazana
 Rabac
 Cres
 Baska


CRUISE
 Skjærgårdscruise
 Skjærgårdscruise
  med sykkelmulighetKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

Aktiv seniorKroatia er et land som passer midt i blinken for deg som er godt voksen og som ikke ønsker å reise på chartertur og bo midt i turiststrømmen. Her kan du oppleve noe nytt og spennende, samtidig som reiseveien er kort og omgivelsene er trygge.
Bo i en hyggelig landsby, føl den kroatiske gjestfriheten, og opplev kulturen og frodigheten som dette landet har å by på.

Hvorfor Kroatia?
Det går direktefly fra flere flyplasser i Norge til både Dubrovnik, Split, Zadar, Pula og Rijeka, og turen tar under 3 timer.
Kroatia er et trygt land å feriere og ferdes i. Det er svært lite kriminalitet - og det er helt vanlig å la både hus og biler stå ulåst. Det er også utrolig rent overalt, selv i de trangeste smugene i de minste landsbyene er det skinnende rent og hyggelig å ferdes - også på kveldstid.

Det er mye å se og oppleve i Kroatia. Mange av byene og byggverkene i dette landet står på Unescos liste over verdens kulturarv, og innbyr til spennende opplevelser. Landet har også mange flotte nasjonalparker, både i skjærgården - med Kornati og Brijuni, og i innlandet med blant annet Krka og Plitvice.
Kroatene er svært imøtekommende og gjør alt de kan for at nettopp du skal ha det best mulig.
I Kroatia kan man fortsatt oppleve det genuint kroatiske. Man kan bo i en leilighet med en husvert som ønsker at gjestene skal ha det best mulig, og som gjerne inviterer både på hjemmelaget drikke og hjemmelaget mat.

Man kan spise og drikke svært billig i Kroatia, og maten bærer preg av nær tilhørighet til Italia opp gjennom tidende. Les mer her Mat og vin.


Når man kan reise utenfor turistsesongen er temperaturen mye mer behagelig enn midt på sommeren. I mai og juni kan man oppleve blomstringen i Kroatia, og luften fylles av velduftende lavendel og rosmarin - samtidig som temperaturen tilsvarer en god norsk sommer. I september og oktober er det tid for innhøsting, og både oliven, vindruer og trøfler skal bringes i hus. På denne tiden er det fortsatt gode sommertemperaturer - og i sjøen er det fremdeles godt over 20 grader. Les mer

Hvorfor Kroatiaperler?
Vi vil hjelpe til med å finne frem til steder og leiligheter som passer til hver enkelts behov. Vi har også våre egne kontaktpersoner i Kroatia som er tilgjengelige under oppholdet om dere skulle trenge hjelp til noe.

Vi gir dere også en fyldig reiseinformasjon med gode råd og tips om hva man bør se og gjøre i Kroatia.

Aktiviteter.
Kroatia er et frodig land, med vakker natur og en nydelig skjærgård. Landet er mest kjent for sitt usedvanlige krystallklare vann og vakre strender, men den vakre naturen kommer også til uttrykk gjennom alle nasjonalparkene deres. Reiser man til Split, bør man absolutt ta en tur til Krka hvor man tar båten innover i parken og kan rusle rundt i eget tempo og nyte synet av fossefall og flott natur. Nord for Zadar finner man parken Plitvice som er enda mer spektakulær både i størrelse og innhold.

Sykkelmulighetene er gode flere steder i Kroatia, og dette er en flott måte å oppleve landet på. Det finnes sykkelutleie i de aller fleste byer og landsbyer, og mange tilbyr også el-sykler.

Hvis man velger å bo på fastlandet, så er det hyggelig å ta en dagstur med båt ut i skjærgården, og enten besøke noen av øyene eller bare nyte selve turen. Mange mener at øyene er det vakreste Kroatia har å by på, både når det gjelder naturopplevelser, tur- og sykkelmuligheter men ikke minst fordi tiden går litt saktere her. Alle har litt bedre tid, og stemningen er avslappet og god.

Mange av våre landsbyer og byer har flotte promenader som slynger seg langs sjøen, og som egner seg ypperlig for gode spaserturer eller sykkelturer. For de som ønsker større utfordringer kan vi anbefale fotturer i de frodige fjellområdene som ofte ligger rett bak landsbyene.

Fikk du lyst til å reise til Kroatia?
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.


Klikk på bildene under for større versjon.

  © 2009-2019 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser