SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalingerROV-052Se flere boliger  
 

Rovinj

Reis til vakre Rovinj, Kroatia
Rovinj er den vakreste byen i den nordlige delen av Kroatia, og en av landets aller fineste feriemål. Den sjarmerende middelalderbyen ligger som en halvøy ute i havet, hvor de fargerike husene står tett i tett for å skjerme seg for vinterens kalde vinder.
Halvøyen er fri for biltrafikk og huser mange koselige restauranter og kaffebarer både inne i de trange smugene og langs sjøkanten.
Om sommeren yrer det av liv i den lille byen, men atmosfæren er likevel rolig og behagelig.

Fra sentrum går det en nydelig promenade langs sjøen som fører til et fantasktisk naturområde med nydelig natur og idylliske strender.

Byen tilbyr mange ulike aktiviteter for store og små, og innbyr til en hyggelig ferie i vakre omgivelser.
For de som ønsker seg litt natteliv finnes også dette i et område utenfor gamlebyen.

Rovinj ligger på den frodige halvøyen Pula, i området Istria, helt nord i Kroatia. Istria området, med de små øyene utenfor, har lange tradisjoner som turistdestinasjon. Spesielt populær er Rovinj på grunn av sin varme atmosfære og arkitektoriske sjarme, kombinert med spesielt frodig og vakker natur i området rundt byen.
Istraområdets nærhet til mange europeiske land medfører noe høyere priser i dette området enn lenger syd i landet, men prisnivået er likevel langt lavere enn hva vi nordmenn er vant med.
Vakre strender i Rovinj
I gamlebyen finner du mange trange brosteinsbelagte gater med små butikker og sjarmerende restauranter. Langs sjøen står husene tett som en mur for å stenge vind og potensielle inntrengere ute.
I Rovinj finner du det du trenger av butikker, bakeri, bank, posthus, marked, gallerier og internett-cafe. Byen byr på et stort utvalg av restauranter og kaffebarer, og det finnes også noen nattklubber i utkanten av byen.

Aktiviteter:
Du får leid sykler, bil, scooter eller båt hvis du ønsker det.

For de aktive har byen mye å by på: Sykkelturer er absolutt å anbefale. Langs sjøen går det en fin tur- og sykkelvei. Denne fører til et rekreasjonsområde som kalles Zlatni rat park, ca 1 km fra sentrum. Naturparken strekker seg flere kilometer utover og her finner du idylliske strender, store grøntarealer, små koselige kafeer, sportsenter og nydelig uberørt natur.
Rovinj har mange restauranter og små butikker
For deg som liker å starte dagen med en joggetur, eller for de som liker lange spaserturer eller sykkelturer langs havet er dette området et eldorado. I parkens sportsanlegg, som ligger vakkert til i naturen ved sjøen, finnes alt fra svømmebasseng med vannsklie til båt og kanoutleie, dykkesenter, seilerskole, tennisbaner, volleyball, fotball og lekeplasser for de minste.
I Rovinj finnes også ulike former for vannsport samt treningsenter/SPA og bowling.

Strender:
Rundt sentrum av Rovinj finnes det ingen strender, men det finnes flere strender i den rolige og vakre naturparken som er beskrevet over.
I Zlatni rat naturpark er det flotte tur/sykkelveier, idyllisk natur, vakre små og store strender, samt klipper for de som ønsker det. I naturparken finnes flere kiosker og restauranter nær strendene.
Idylliske Rovinj på kvelden!
Har man barn med på ferien kan det anbefales å bo i nærheten av naturparken for kortest mulig gange til strender. Kroatiaperler tilbyr mange flotte ferieleiligheter i det trivelig boligområdet rett ved naturparken.
For de som velger å bo i sentrum finnes alternative bademuligheter på øyene utenfor byen hvor badebåtene puter jevnlig fra brygga utenfor gamlebyen. Turen tar ca 10 minutt.
Øyene byr på bademuligheter fra klipper og strender av småstein, pen natur og noen historiske byggverk. Det finnes også gode muligheter for forfriskninger og lunsj på øyene.
Strendene i Kroatia består hovedsaklig av småstein. Badesko kan anbefales.

Utflukter:
Det går daglig sightseeingturer med båt til de to mest kjente og nærmeste øyene, St. Katarina og St. Andrija, som gir deg et nydelig skue av Rovinj fra sjøsiden .
Romantisk stemning i Rovinj, Kroatia.
Brijuni nasjonalpark består av tre øyer og en rekke holmer på vestkysten av Istra, rett syd for Rovinj. Øyene er kjent for å ha en usedvanlig rik vegetasjon med ulike trær, urter og oliven, en liten dyrehage og en golfbane. Les mer her: Link til brijuni

Du kan også nå flere av Kroatias nasjonalparker på en dagstur. Risnjak og Velebit nord ligger i fjellene nord i Kroatia. Velebit er den lengste fjell-kjeden i Kroatia. Dette området er populært blant fjellklatrere.

Det finnes også et godt utvalg av andre utfluktstilbud fra Rovinj i sommerhalvåret som for eksempel daglige utflukter med båt til den fasinerende byen Venezia i Italia ( i lavsesong går båten 2 ganger i uken).

For deg som liker å handle litt i ferien finnes det i Rovinj endel butikker med klær og sko, men større utvalg finnes i Pula som er en by man gjerne tar et dagsbesøk til.KLIKK på bildene under for større versjon.


Rovinj har mange spisesteder og barer helt i sjøkanten!Rovinj er en sjarmerende middelalderbyRovinj med sine pastellfargede hus
Naturparken Zlatni rat i Rovinj, IstriaI Rovinj finner du alle typer strender og flotte klipper!
Bo i en ferieleilighet nær sentrum og sjøenRolig og idylliske ferie i KroatiaOm sommeren yrer det av liv i den lille byen Rovinj
Sykkeltur i Rovinj, KroatiaKoselig smug med små restauranter.Zlatni Rat Park ligger ca 1 km fra sentrum av Rovinj
Nyt et måltid på en hyggelig restaurant med flott sjøutsiktVakker solnedgang i Rovinj!
Rovinj sies å være den vakreste byen i det nordlige KroatiaÅ leie sykkel i Rovinj kan anbefales
Romantisk ferie i RovinjLiker du bade fra klipper er Rovinj et supert feriestedSykkel og mange aktiviteter i den vakre naturparken i Rovinj
Naturparken i Rovinj med idylliske strenderNærmeste flyplass til Rovinj er Pula.  God mat for en billig penge
Gode muligheter for aktiviteter for store og småMarkedet i RovinjHavnepromenaden i RovinjReisebeskrivelse

Til Rovinj kommer du enklest ved å fly til Pula som er nærmeste flyplass, men det finnes også flere andre flyplasser i nær omkrets, som for eksempel Rijeka, Trieste, Venezia og Ljubljana. Fra Pula flyplass kan man ta flybuss inn til Pula sentrum og lokalbuss videre til Rovinj, alternativt bestille transport via linken til vår samarbeidspartner. Rovinj ligger ca 40 km nord for Pula.

Kjører du bil i fra Norge er Rovinj et ypperlig feriemål, men du bør velge å bosette deg litt utenfor sentrum da det kan være vanskelig å finne parkering ved gamlebyen.

Detaljert reisebeskrivelse og flere tips om severdigheter, aktiviteter etc får du tilsendt sammen med din kvittering når det nærmer seg avreise.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser