SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


RAC-009

RAC-013Se flere boliger  
 

Rabac

Havnen i Rabac
Rabac ligger på østkysten av den kjente halvøyen Istra, nederst i en vakker dal omgitt av frodige berg, og innerst i en dyp bukt med fantastisk klart vann. Bukten er delt i to, hvorav den ene delen består av en lang, barnevennlig strand, og den andre huser byens småbåthavn og sentrum. Langs sjøen går en nydelig promenade med frodig natur som snirkler seg rundt små viker med hvite steiner og turkist vann. Mellom vikene er det flotte klipper og oppmurte områder med stiger ned i sjøen.

Byen kan by på et godt utvalg av koselige restauranter langs sjøen, og her kan du nyte et godt måltid og rimelig vin med utsikt over havet. Sentrum av Rabac ligger rundt båthavnen og her finner du små butikker langs den vakre promenaden, bakeri, bank, posthus og internettcafé. De hyggelige kaffebarene ligger på rekke og rad, og er et yndet sted for å se på folkelivet i byen.
Kroatia er kjent for å ha de vakreste strender med krystallklart vann
Rabac var tidligere en liten, rolig fiskelandsby med svært få fastboende. Rike innbyggere fra Trieste (Italia) oppdaget imidlertid tidlig hvor vakker denne dalen var, og allerede i 1912 fikk byen bygd sin promenade langs sjøen og status som et helse og turistresort. I dag er det turismen som er hovednæringen i Rabac, men mange lever fortsatt av fiske, som i hovedsak forskyner restaurantene i byen i sommerhalvåret når turister fra mange forskjellige land kommer på besøk til den lille idylliske perlen.

Husene klamrer seg fast oppover åssiden som omkranser byen, og fra de fleste terrasser har man et fantastisk skue utover havet. Selvom husene øverst i dalen har fantastisk utsikt, kan det ikke anbefales å bo høyt oppe i høysesongen, da varmen gjør det tungt å gå opp alle bakkene. Kroatiaperler har valgt ut ferieboliger som ligger i rimelig gåavstand fra sjøen og sentrum.
Prisnivået på mat og drikke i Kroatia er behagelig
Strender: I Rabac mangler det ikke på vakre badeplasser av noen slag og strendene har fått betegnelsen blått flagg for sitt spesielt rene og klare vann. Havet er krystallklart med turkis farge og hvite runde steiner i bunnen. Litt utenfor sentrum (ca 300m) finnes det en lang, barnevennlig strand, med mulighet for leie av solsenger/parasoller. Ved denne stranden finnes det noen aktiviteter for barn, cafeer og iskrembarer. Langs den frodige og vakre promenaden som bukter seg den andre veien fra sentrum, finner du mange små viker som er en fryd for øyet med sitt fantastisk klare og turkise vann. Mellom vikene er det flotte klipper og oppmurte områder med stiger ned i sjøen. Her og der er det satt opp ferskvanns-dusjer. For de som ikke har lyst til å gå finnes et lite tog som tar deg med langs sjøen fra hovedstranden til den andre enden av byen.
Rabac ligger innerst i en bukt omgitt av frodige berg
Når det yrer av liv i den vesle byen i høysesongen kan man ikke forvente å være alene på stranden men går man et stykke utover den vakre kystveien vil man finne områder hvor det er langt færre turister enn på den langgrunne hovedstranden. Om man ønsker å utforske enda flere strender, er det bare å sette seg på en av badebåtene som tar deg med til en av de vakre buktene i området rundt byen.

Aktiviteter: Rabac kan by på mange typer aktiviteter for store og små. Bading og snorkling i det krystallklare vannet er opplagte aktiviteter, og byen har også dykkesenter og diverse vannsportsaktiviteter å tilby. Av aktiviteter på land kan nevnes tennis, minigolf, sportsenter, sykkel - og spaserturer langs sjøen.

Båtturer av ulike formål finnes det også rikelig av i Rabac. Foruten badebåtene som går til de ulike strendene i nærområdet, kan du være med på båtturer av kortere eller lengere varighet langs Istras frodige og dramatiske kyst, ta en dagstur til den kjente byen Venezia, bli med på en fisketur eller ta en titt under vann i en glassbåt.
Det arrangeres også turer med buss til de større byene på Istrahalvøyen, og til nasjonalparkene Plitvice Lakes og Brijuni.

Om sommeren yrer den lille byen av liv og da arrangeres det også en rekke festivaler, konserter og annen underholdning .

Mange tar også turen til Labin - en gammel liten by som ligger på 320 meters høyde rett ovenfor Rabac (5 km). Labin har vært bebodd allerede for 2000 år siden og har mange historiske bygninger inntakt.


Rabac er ypperlig for en avslappende familieferiestrendene har fått betegnelsen blått flagg for sitt spesielt rene og klare vannKroatisk idyll
Hvorfor ikke tyvstarte sommeren med en vårtur til Kroatia?Badeferie i RabacKysten i Kroatia er perfekt for deg som ønsker bade fra klipper
Et lite tog tar deg fra hovedstranden til den andre enden av byenKirken i RabacRabac er full av historie og vakker arkitektur
Stranden i RabacKroatiaperler tilbyr utleie av leiligheter med flott sjøutsiktFerie i Kroatia
Lei en feriebolig i idylliske RabacI Kroatia finnes massevis av aktiviteter for barnaFamilieferie i KroatiaReisebeskrivelse

Pula er nærmeste flyplass til Rabac og denne ligger 47km fra Rabac. Norwegian flyr direkt til Pula fra Oslo. Man kan også fly til Venezia og derifra går det båter med Venezialines over til Porec.

Fra Pula og Rijeka går det buss til Labin, og derifra kan man ta taxi (5 km).


                                                                                                                         Tilbake til topp


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser