SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


PLA-002

PST-005

PST-004


Se flere boliger  
 

Pula

Gamlebyen i Pula er bilfri
Pula er den største byen på Istria-halvøya, nord i Kroatia, og kanskje også den mest kontrastfylte byen. Pula, eller Pola som den også kalles, har ca 64.000 innbyggere, hvor de fleste lever av skipsindustri, fiske og turisme. Gamlebyen er intim og sjarmerende med bilfrie trange gater med små butikker, torg med koselige restauranter og mange vakre monumenter, blant annet det flotte Amfiteateret fra Romertiden. Her får man ikke følelsen av å være i en travel storby, men derimot heller hensatt til en annen tid med et annet tempo.

Utenfor gamlebyen er det verftsindustrien som dominerer havneområdet, og vitner om en aktiv og høyst levende by. Det finnes ingen strender i selve sentrum av byen, så de mest populære turistområdene ligger derfor noen kilometer utenfor selve bykjernen. Her finnes imidlertid flotte, store og vakre naturområder med fine strender og svaberg, tur-og sykkelveier, en rekke gode restauranter og hyppig bussforbindelse inn til sentrum.
Triumfbuen i Pula
Det er også muligheter for tennis, sandvolleyball og fotball. Ved disse naturområdene har Kroatiaperler valgt ut fine ferieleiligheter og villaer med basseng med god beliggenhet nær sjøen.

Pula har over 3000 år med historie å ta vare på, men det er romerne som har satt størst preg på byen. I tillegg til det flotte amphiteatret, Arena og Forum, så hadde også Pula i likhet med Roma et godt utbygd vann- og kloakksystem.

I dag er Amfiteateret tatt i bruk til ulike kulturelle begivenheter, og mest kjent er den årlige filmfestivalen som går av stabelen her i juli måned. Da er byen full av både lokalbefolkning og turister som ønsker å få med seg spektakulære filmopplevelser.
Flere berømte artister og kunstnere har også satt sitt preg på byen opp gjennom historien, og blant de mest kjente er Michelangelo, Dante og James Joyce.
Ferie i Istria, Krotia
Sistnevnte kan man se i bronse sittende på en kafe nær Triumfbuen.

Gamlebyen i Pula er uten trafikk og hovedgaten strekker seg fra Triumfbuen i den ene enden til Arena i den andre. Arena ble påbegynt allerede 30 år f.Kr., og ca. 100 år før Colusseum i Roma. I tillegg er den også blant de aller best bevarte av denne typen byggverk.
I gamlebyen finnes det trange brosteinsbelagte gater, mange velbevarte og severdige bygg, og en svært hyggelig atmosfære med små butikker, marked, koselige restauranter og kafeer på rekke og rad. Tar man turen opp på festningen som ligger på høyden over Pula, har man en flott utsikt over hele byen og områdene rundt.

Pula er en kontrastfylt by. Havneområdet i byen er preget av skipsindustrien, og de høye kranene er blitt et landemerke for Pula.

Disse blir lyssatt hver kveld, og har blitt en severdig attraksjon i seg selv.

I tillegg til skipsindistri, turisme og kulturhistoriske skatter har Pula de senere årene også blitt en av Kroatias største på produksjon av kvalitetsvin. Ikke gå glipp av muligheten til å nyte denne vinen til de smakfulle, lokale rettene man finner på restaurantmenyene.


Les mer omTorget i PulaKanoner på festningen i Pula
Pula er en spennende og kontrastfylt byPula i Kroatia er ypperlig for deg som ønsker stranderie kombinert med byferie og opplevelserPula har massevis av hyggelige kafeer og restauranter
Havnen i Pula
Kroatiaperler har feriehus og leiligheter med god beliggenhet ved sjøenFlotte bademuligheter i området PulaPula ligger på Istria i det nordlige Kroatia
Ferie i Pula, KroatiaI Pula kan du oppleve spennende arkitekturAmfiteateret i PulaAktiviteter

I tillegg til kulturelle og historiske severdighetene, er Pula er et supert utgangspunkt for en aktiv og innholdsrik ferie. Sykling er en av alternativene. Her finnes det gode muligheter for de som ønsker en hyggelig sykkeltur med familien, blant annet langs de langstrakte strandområdene nord for Pula. Det er også gode muligheter for de som ønsker litt mere utfordrende sykling.
For de som ønsker å spille golf, finnes det golfbane på Briuni - en av de flotte nasjonalparkene i Kroatia. Dette er verdt et besøk også for de som ikke spiller golf.
Den vakre byen Rovinj bør man også få med seg i løpet av ferien. Dette regnes for å være den vakreste byen i denne delen av Kroatia. Har man anledning til å leie bil en eller to, så finnes det utrolig mange små landsbyer på Istria som fortjener et besøk - blant annet verdens minste by - Hum. Er man heldig så treffer man på en aller annen festival også. Her florerer det av skinke-, ost,- trøffel,- oliven og vinfestivaler - alt etter som hvilken tid man reiser på.
Beveger man seg sørover fra Pula, kommer man etterhvert til nasjonalparken Kamenjak, som er kjent for sine flotte strender og klipper samt et fantastisk, krystallklart vann.

       
                                                         Tilbake til topp


 

Kultur og historie

Det mest kjente romerske minnemerke i Pula er det flotte amfiteateret, kalt Arena. Amfiteateret ble bygd omtrent samtidig med det storslåtte Colosseum i Roma, ca 50 år f.kr. og er blant de største og best bevarte monumenter av antikk byggekunst i Kroatia. Det ble oppført i det første århundre under Keiser Vespasian.
Andre minnesmerker er triumfbuen - Arch of Sergii, som markerer den sydlige inngangsporten til gamlebyen, samt det romerske tempelet som ligger på det store torget inne i gamlebyen.

Pula har vært kjent som by i over 2600 år, og er trolig grunnlagt av illyrerne. Byen har en brokete historie hvor den har vært underlagt både Romeriket, vært under venetiansk herredømme og vært endel av Østerrike. Etter første verdenskrig lå de under Italia, og i 1947 ble byen en del av Jugoslavia. I tillegg til den synlige romerske arven, så ser man også tydelig sporene etter Italiensk herredømme ved at alle veiskilt både har kroatiske og italienske navn, og ved at det fortsatt bor mange italienere i området. Matmessig er hele Istria sterkt påvirket av det italienske kjøkkenet.          
                                                         Tilbake til topp


 

Natur og strender

Naturen på Istria er frodig og gjestmildt. Landskapet kjennetegnes av grønne bølgete åser, hvor oliventrær og vinranker står på rad og rekke.

Det er ingen strender i selve Pula, men det er mange valgmuligheter bare man kommer seg litt av byen. I området hvor våre boliger ligger sør for Pula, er det flere strender, både med de små, hvite stenene vi finner på de fleste strendene i Kroatia, men er er det også ypperlige muligheter for de som ønsker å bade fra klipper.

Reiser man litt nord for Pula, kommer man inn på de langstrakte, barnevennlige strandområdene som strekker seg oppover langs kysten mot Valbandon og Fazana.

     
                                                         Tilbake til topp


 

Mat og vin

Det er alltid mye man bør se og oppleve når man besøker et nytt sted, og Pula er ikke noe unntak. Det aller beste med denne halvøya er det vakre landskapet, duften av trøfler, nytelsen ved å smake på gode lokale råvarer - og bare la feriefølelsen virkelig feste grepet.

Flere tips om mat og vin samt annen viktig informasjon om reisen vil bli sendt dere før avreise.    
                                                         Tilbake til topp


 

Reisebeskrivelse

En av de store fordelene med Pula er at det enkelt å komme seg hit - kun 2 timers flytur fra Oslo. Norwegian har direkteflyvninger fra Oslo til Pula, men er man åpen for en mellomlanding i Europa, kan man finne flere muligheter - også til en rimeligere pris, med andre flyselskaper.

Flyplassen ligger ikke langt utenfor byen, så hvis man ikke ønsker leiebil, er det fullt mulig å ta taxi til boligen.


                                                                                                                         Tilbake til topp


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser