SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


PRI-100

PRI-022Se flere boliger  
 

Primosten

Vakre strender i Primosten, Kroatia
Primosten heter den sjarmerende lille halvøyen som er avbildet på utallige turistbrosjyrer og nettsider fra Kroatia. Selve "osten" består av flotte gamle steinhus med idylliske smug og koselige cafeèr, omkranset av blått hav og mange strender.

Primosten regnes som en av Kroatias aller vakreste perler. Byen ligger kun noen mil nord for Split og tiltrekker seg mange turister i sommerhalvåret pga sin sjarme. Legenden sier at selve kulen som utgjør gamlebyen tidligere var en øy, men at alle konene som skulle besøke sine kjære på kirkegården, som ligger på toppen av øya, tok med en stein som de kastet i vannet mellom fastlandet og øyen, til det en dag var mulig å gå tørrskodd over.
I gamlebyen er det et hyggelig torg med mange isbarer, cafeer og små butikker. Langs båthavnen og inne I de små smugene finnes en rekke gode restauranter.
Feriehus og leiligheter i Primosten finner du hos Kroatiaperler
På "fastlandsiden" er den nyere delen av sentrum med matbutikker, busstasjon og grønnsakstorg.

Primosten har en rekke gode restauranter med et lavt prisnivå sammenlignet med mange av de mer kjente turistbyene i Kroatia. Her kan du kose deg med god mat og vin til en svært billig penge i ferien. Grillet kjøtt, havets delikatesser og pizza står på de fleste menyer. Den kjente vinen Babic produseres i området.

I åsen rundt byen bygges det stadig nye hus for å kunne innlosjere byens gjester, og fra disse husene har man oftest en panoramautsikt over selve "osten". I dette området er det roligere enn nede ved selve halvøyen, og allikevel er det gjerne ikke mer enn ca 400 meter til sjøen og sentrum. Kroatiaperler tilbyr ferieleiligheter både inne i den sjarmerende gamlebyen og i området litt ovenfor sentrum.
Inngang til gamlebyen i Primosten, Kroatia
På begge sider av halvøyen finner du flere lange strender. Strendene består av små hvite steiner, som de fleste strender i Kroatia, men du finner også flotte områder med klipper ute på selve halvøyen. Langs sjøen går en koselig vei, godt egnet for hyggelige spaserturer.
Spasere kan du også gjøre inne i gamlebyen. Her kan du studere de vakre gamle steinhusene eller besøke kirken St Juraj fra 1485 som ligger på toppen av kulen. Fra toppen er det fantastisk utsikt over det blå havet og øyene rundt.

Primosten ligger sentralt til, så du må ikke reise langt for å komme til kjente byer som Sibenik, Zadar (hit flyr Ryanair fra Oslo),Trogir og Split , og du kan også besøke nasjonalparkene Krka og Kornati på en dagstur. Det er et bredt utvalg av arrangerte utflukter med båt eller buss fra Primosten.
Feriebolig med utsikt til gamlebyen i Primosten?
Av aktiviteter i Primosten finnes det blant annet tennis, sandvolleyball, bowling, bordtennis, dykkesenter og seileskole. Om sommeren arrangeres også ulike musikk og kulturfestivaler på det lille torget i byen. Om kveldene er det en hyggelig stemning og folkeliv i den lille byen.

Selv om Primosten regnes som en rolig, idyllisk ferieby godt egnet for familier, kan det likevel nevnes at Primosten huser Dalmatias største og mest populære diskotek Aurora, hvor det over to plan finnes flere dansgulv, barer og svømmebasseng. Dette diskoteket ligger et godt stykke utenfor selve Primosten, men selvfølgelig må man i høysesong også i Primosten påregne noe liv og røre og lyd, hvis man velger å bo i sentrum.

Primosten har mange små butikker med kunst og suvernier, stort grønnsakstorg, bank, post og internettcafé.Det går buss til Primosten fra Split, Trogir, Zadar og Sibenik flere ganger om dagen. Kjører du bil tar det ca 45 minutter fra flyplassen i Split. Med bil kan du enkelt ta deg små turer langs den frodige kystveien, besøke nasjonalparken Krka og severdige byer i området.

KLIKK på bildene under for større versjon.


I Kroatia finnes mange isbarer med stort utvalgFerieidyll i vakre Primosten, Kroatia
Primosten - en liten kule i blått havGod mat og sjarmerende små restauranter i Primosten.Restauranter langs stranden i Primosten
Primosten er en romantisk liten by i KroatiaSjarmerende steinhus i PrimostenØnsker du bade fra klipper er det også gode muligheter for dette i Primosten
Inngangen til gamlebyen i PrimostenKirke i PrimostenPrimosten regnes som en av Kroatias aller vakreste perler
Stranden i Primosten, KroatiaSentrum av Primosten
I Primosten kan du leie sykkel til ferienPå begge sider av halvøyen i Primosten finner du flere lange strender.Strendene i Primosten består av små, hvite steinerReisebeskrivelse

Primosten ligger ca 45 minutter Split . Norwegian og SAS flyr til Split fra flere store byer i Norge. Fra Split kommer du til Primosten med buss, bil eller taxi (ca 1 times tur med buss). Bussen går omtrent hver time.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser