SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


PRE-005

PRE-001

PRE-008


Se flere boliger  
 

Preko

Reis på ferie til vakre i Preko i området Zadar
Preko er en sjarmerende landsby på øya Ugljan, som ligger rett utenfor Zadar by. Pene små hus i sommerlig pastellfarger rundt en flott marina utgjør kjernen av byen, og rundt sentrum ligger strender som perler på en snor langs en nydelig turvei. I Preko er det flott å bo dersom du ønsker et rolig og idyllisk sted med gode bademuligheter, rimelige og gode restauranter og flott natur, samtidig som du ønsker kort vei til en større by med gode handlemuligheter. Ferjen fra Zadar over til Preko tar ikke mer enn ca 20 minutter, så her er fullt mulig å ta dagsturer over hvis man ønsker å ta en liten bytur. Zadar er en moderne by, men den gamle delen av byen er svært sjarmerende med trange smug, en rekke gode restauranter og spennende butikker med kunst, sko og moteklær.


Sentrum av Preko preges av en ny flott marina hvor de fastboendes små fiskebåter deler plassen med flotte seilbåter og luksuriøse yather i høysesongen.
Preko er stedet for en rolig og idyllisk ferie i Kroatia
Rundt marinaen yrer det av liv om sommeren når turistene strømmer til for å nyte idyllen. Langs kaia ligger koselige pastellfargede hus som minner om kardemomme by. Her finner du hyggelige restauranter og kaffe - og isbar. Fra restaurantene langs kaia kjenner man lukten av havet og nyter synet av livet på marinaen. Menyene består av mye fiskeretter, grillretter av kjøtt samt pizza og andre italienske retter til en meget rimelig pris. Langs sjøkanten finner du en flott turvei som strekker seg over flere kilometer på begge sider av sentrum og innbyr til hyggelige turer til fots eller sykkel. Her ligger det små sjarmerende badebukter på rekke og rad - noen har sand i bunnen andre har små steiner. Det er generelt veldig fint å sykle på øya, da det finnes mange små veier uten for mye trafikk.

Preko har selvfølgelig matbutikker for de som vil lage egen mat, posthus, minibank og diverse aktiviteter å tilby.
Gamlebyen i Zadar
Preko er imidlertid et lite sted og man reiser ikke hit for shopping eller natteliv. For de som ønsker litt avveksling med større utvalg av restauranter, shopping og natteliv er ikke veien til storbyen lang. Zadar har en meget severdig gamleby (bildet til høyre) samt en nyere bydel med forretningsliv og alle fasiliteter som tilhører en større by. I gamlebyen, som ligger ute på en halvøy avgrenset med en høy, gammel bymur, finnes mange severdige monumenter, trivelige trange gater med motebutikker, og små torg med hyggelige restauranter og gateselgere som tilbyr egenprodusert kunst. Ferjen fra Preko går mange ganger om dagen til langt på kveld, rett til den gamle delen av byen.

Rett utenfor sentrum av Preko ligger en liten øy og er du god til å svømme er det mulig å ta turen over.
Sol- og strandferie i Kroatia
Landskapet rundt sentrum er ellers svært frodig og pent med mange stier og små veier hvor man kan gå på tur. Følger man strandveien (bilfri) til fots eller på sykkel kommer man ganske raskt til neste lille landsby med navn Poljana, og slik kan man fortsette fra den ene landsbyen til den andre hvis man liker å se seg omkring. For de som liker seg i høyden kan man følge stier opp til toppen av åren bak Preko sentrum og her han man nydelig utsikt utover fastlandsområdet og havet.

Strender av alle typer finner man over alt uten å måtte gå så langt. Her er fine klippeområder, strender med små steiner og nær sentrum av Preko finnes også en bukt med sandbunn. Oppmurte områder og brygger kan man også bade fra. For deg som leier bil eller båt og vil undesøke et større område av øya, finnes det også flere store ubebodde bukter med sandstrender å besøke.Det går buss fra Preko til andre landsbyer på øya, samt til landsbyer på naboøya Pasman som er forbundet med Ugjlan med bro. Disse to øyene har ingen byer, men små landsbyer, et frodig terreng, olivenlunder og vinmarker. På denne øya har de 2000 år med tradisjoner innenfor fiske og jordbruk.

Mer informasjon om marinaen i Preko: http://www.marinapreko.com/index.html

En av våre kunder sier dette om Preko:
"Hei, Ønsker å gi tilbakemelding om oppholdet vårt i Kroatia. Tusen takk for tips om Preko. Her hadde vi det fantastisk! Flott leilighet, supre restauranter og vannet/bading er ubeskrivelig. Om du trenger referanser gir vi det gjerne. Vi er kjempefornøyd! Igjen tusen takk. Gleder oss til å prøve nye perler til neste år!! Mvh Randi Åsbu"


Sentrum av Preko med sine hus i sommerlige fargerSmåbåthavnen i PrekoFerie med barn i Kroatia
Ferier i vakre Preko i KroatiaPromenaden i Preko
Stranden i Preki med lekeplass for barnaPreko er en sjarmerende landsby på øya UgljanOmrådet rundt Zadar har flotte bademuligheter
Rundt marinaen i Preko yrer det av liv om sommerenTil Preko kommer du lett med ferje fra Zadar sentrum Den hyggelige promenaden i Preko
Frodige PrekoHavnen i Preko
Nær sentrum av Preko finnes og en strand med sandbunnVi har flere leiligheter til leie med god beliggenhet i sjøkanten
Badebyen PrekoSentrum av Preko preges av en ny flott marina Preko har rimelige og gode restauranter
Lei en leilighet nær sjøen i Preko, KoatiaDen hyggelige promenaden i PrekoIdylliske PrekoReisebeskrivelse

Til Preko kommer du lett med ferje fra Zadar sentrum som går direkte til Preko. Ferjen som bruker 20 minutter, går mange ganger daglig.
For de som kommer med bil sydfra, kan man også ta ferje fra Biograd til øya Pasman som har bruforbindelse til Ugljan.

Ryanair flyr billig til Zadar via London. Norwegian flyr til Split, ca 15 mil syd for Zadar.

Mer detaljert reisebeskrivelse sender vi deg dersom du velger å leie leilighet på Preko.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser