SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Porec

Feriehus til leie i Porec
Porec er livlig og populær ferieby med lang og brokete historie, men fremstår i dag likevel som en moderne by som har et vell av aktiviteter, festivaler, konserter og utflukter å tilby de besøkende. Den sjarmerende gamlebyen er forbeholdt fotgjengere og gaterestauranter, is- og vinbarer. Her kan du rusle rundt i koselige blankpolerte steingater og nyte atmosfæren fra gammel tid. Det er 2 brede gater som går tvers gjennom gamlebyen, hvor de fleste butikker befinner seg. Mellom disse finner du et mylder av trange smug hvor små romantiske restauranter og vinbarer ligger side om side med kunstgallerier og smykkedesignere. Langs rivaen ligger flotte seilbåter og mer fasjonable restauranter.
Gode tips om aktiviteter, restaurantanbefalinger osv vil dere få i reiseinformasjonen som sendes våre kunder før avreise.
Trygt å ferdes om kvelden
Utenfor sentrum finnes flere fine strandområder og rolige boligstrøk hvor våre ferieboliger befinner seg. I høysesongen er Porec et supert valg for de som ønsker litt liv og røre rundt seg og samtidig ha tilgang til strender og flotte badeområder. Utenom høysesong er det roligere i gatene og Porec er igjen en by for alle aldersgrupper.

Porec ligger på den frodige halvøyen Pula, i området Istria, helt nord i Kroatia. Istria området har lange tradisjoner som turistdestinasjon og er i likhet med Toscana kjent for god vin, oliven, trøfler, frodig natur og sjarmerende små landsbyer. Området har også blitt veldig populært for sykkelferie.
I likhet med andre av Kroatias byer, så har også Porec en levende gamleby. Her bor folk i samme hus hvor de driver sin familierestaurant, galleri eller butikk.
Kroatia, ferie, barnevennlige strender
I gamlebyen finner du det du trenger av butikker, bakeri, bank, posthus, marked, gallerier samt et stort utvalg av restauranter og is- og kaffebarer.
Maten i området er inspirert av det Italienske kjøkken, så her får du herlig pizza fra steinovn, pastaretter, nydelig biff og annet rillet kjøtt, samt et godt utvalg av fersk sjømat. Prisene ligger på omtrent det halve av hva vi er vant med fra Norge, og de små familiedrevne konobaene er ofte enda rimeligere.

De fleste kvelder i sommerhalvåret er det levende musikk i parken, på havnepromenaden eller på en vinbar, og dette skaper en hyggelig atmosfære i byen i sommerhalvåret. Det arrangeres også ulike festivaler, for eksempel vinfestival i mai og historisk festival med tradisjonell musikk og dans i september. Det finnes også noen nattklubber i byen.
Kroatia - enkelt å komme seg frem
Strender:
På begge sider av gamlebyen går det en fin tur- og sykkelvei som strekker seg flere kilometer langs sjøen. Her er det flott å spasere, jogge eller ta en rolig sykkeltur langs havet. Det går også et lite turisttog i begge retninger. Det er i disse områdene du finner de beste strendene og store grøntarealer med frodige pinjetrær som gir skygge for tennisbaner, lekeparker, koselige kafeer osv. Nær sentrum og mellom strandområdene er det oppmurte badebrygger og naturlige klipper - så det skal være fullt mulig å finne seg et fint sted å bade, uansett hva man foretrekker.
Utfyllende informasjon kommer i reisebeskrivelsen vi sender ut til våre kunder før avreise.

Utflukter:
Det finnes også et godt utvalg av andre utfluktstilbud fra Porec i sommerhalvåret som for eksempel daglige utflukter med båt i den vakre skjærgården uten byen, eller til den fasinerende byen Venezia i Italia.
Cruise i Kroatia
Byen Rovinj og Pula er verdt et besøk, og likså det vakre landskapet innover på Istria om du leier bil en dag.
Du kan også nå flere av Kroatias nasjonalparker på en dagstur. Risnjak og Velebit nord ligger i fjellene nord i Kroatia. Velebit er den lengste fjell-kjeden i Kroatia. Dette området er populært blant fjellklatrere. Brijuni nasjonalpark består av tre øyer og en rekke holmer på vestkysten av Istra, rett syd for Rovinj. Øyene er kjent for å ha en usedvanlig rik vegetasjon med ulike trær, urter og oliven, en liten dyrehage og en golfbane. Les mer her: Link til brijuni

Aktiviteter:
Porec har aktivitetstilbud for folk i alle aldre. På grunn av den lange flotte strandpromenaden som strekker seg kilometervis utover hver side av gamlebyen er dette et ypperlig sted for de som ønsker å sykle.
Barnevennlige restauranter
Det er også flotte sykkelveier andre steder på Istria, bl.a. langs den gamle toglinjen som gikk mellom Porec og Trieste - La Parenzana.
Det finnes flere sykkelutleier i byen og det finnes også utleie av el-sykler/-scootere. Ved flere av strandområdene er det muligheter for både bordtennis og vanlig tennis, minigolf, ulike vannsportaktiviteter inkludert dykking. Det er aktivitetsparker og hoppeslott, samt flere lekeplasser for barna. Det finnes også et kabeltrekk/zipline for vannski/wakeboard.

Historie:
Kristendommen kom tidlig til Porec og Mauro som var byens første biskop, forkynte i all hemmelighet og ble senere torturert og drept sammen med flere av sine nærmeste medarbeidere. Han er i dag skytshelgenen til Porec.
I år 313 ble imidlertid de kristne godtatt av Roma og Porecs første kirke ble bygget der hvor biskop Mauro tidligere bodde.

I det 6. århundre kom biskop Euphrasius til Istria og dagens basilika begynte å ta form, på samme stedet som den tidligere kirken stod.
Han fikk derfor basilikaen oppkalt etter seg. Dette er idag den best bevarte kristne kirkebygningen i verden i dag. Lite er endret siden dens opprinnelse og den kom på Unescolisten i 1997.

Porec er i dag en by som yrer av liv. Det er mange kaffebarer, restauranter, små butikker og gallerier over hele gamlebyen. De koselige gatene og trange smugene går på kryss og tvers og det er ikke alltid enkelt å finne tilbake til et sted man har vært tidligere.


KLIKK på bildene under for større versjon.


Familieferie i KroatiaFine, barnevennlige strender.Porec, ferie i kroatia
Turmuligheter i frodige omgivelserGode restauranter i KroatiaKrystallklart vann
Krystallklart vann og nydelige strenderFeriehus og leiligheter i PorecBillig og god mat i Kroatia
Vakre kirkerShopping og kulturFerieleiligheter i Kroatia
Kroatiaferie, matopplevelser, rimelige priserShopping, strandliv, gode restauranterKunstnerisk langs strandpromenaden i Porec
Barnevennlige KroatiaNaturopplevelser i KroatiaEn av de mange strendene i Porec
Kroatia for alle aldersgrupperKroatia - tid for ferieHyggelig gamleby i Porec
Aktiv ferie i PorecFeriehus og leiligheter i PorecVannsportaktiviteter og fine strender
Vakre solnedgangerKroatia ypperlig for sykkelVakker natur og flotte strenderReisebeskrivelse

Letteste måten å komme seg til Porec er å fly til Pula. Norwegian har direkteflyvninger hit flere ganger i uken. Fra Pula til Porec tar det ca 3/4 - 1 time med bil. Man kan også fly til Rijeka eller Trieste (Italia) og det tar i underkant av 2 timer å kjøre fra begge flyplasser. Fra Venezia (Italia) går det båt med Venezialines direkte over til Porec.


                                                                                                                         Tilbake til topp


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser