SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Øya Korcula

Vakre Korcula by, Kroatia
Øya Korcula, ligger litt nord for Dubrovnik, i området Dalmatia. Fra fastlandet på halvøyen Peljesac, er det kun 1270 meter over kanalen til Korcula.
Øya blir omtalt som en av verdens uoppdagede perler, men mange turister har oppdaget øya de senere årene.
Korcula blir også kalt "den grønne øy" og er den frodigste av alle øyer i Kroatia. Her finner du skoger av de vakre pinjetrærne, palmer, vinmarker, oliven og frukttrær.

Som naboøya Hvar er Korcula perfekt for alle som liker å ta livet med ro, nyte gode dager på en liten strand, spise god mat på en koselig restaurant, drikke rimelig og god lokal vin, ta sykkelturer gjennom vinmarkene og olivenlundene, eller spasere langs brulagte trange gater med idylliske steinhus fra middelalderen.

Les mer omPå Korcula er det gode muligheter for vannsport og andre aktiviteterLei en leilighet ved sjøen på den frodige øya KorculaMange av de gamle bygningene i Kroatia er vel bevart
Korcula i Kroatia er et flott sted å feriere for familierIdylliske strender på Korcula, KroatiaKorcula by med sine sjarmerende smug
Historiske Korcula, KroatiaKroatia er kjent for sitt rene og klare vann
Korcula by, KroatiaStrand i Lumbarda, KorculaUtsikt over Korcula by
Barnevennlige strender på KorculaArkitektur - KorculaPå Korcula kan du oppleve de vakreste solnedgangerAktiviteter

Det arrangeres daglig ulike utflukter i området rundt øya, til Dubrovnik og Mostar, til vinområdene på Peljesac og diverse båtturer til nasjonalparken Mljet og ulike steder rundt øya, samt fiske-piknik.
Det arrangeres også fotturer og sykkelturer. Informasjon om de ulike turene finner man på de lokale turistbyråene.
Ellers er Korcula perfekt for koselige turer langs havet, i de trange gatene i gamlebyen Korcula eller innover den frodige øya.
Korcula by har flere gallerier og mange vakre monumenter som det er vel verdt å studere. I høysesongen arrangeres også konserter og ulike festivaler på øya.
Det klare vannet i Kroatia innbyr også til svømming, snorkling, dykking og andre former for vannsport. Det finnes også dykkesenter, tennis-, fotball- og volleyball-baner på øya.

En kombinasjon av en rolig uke på Korcula med noen dager på fastlandet rundt Dubrovnik eller Split/Trogir kan absolutt anbefales.

                                                         Tilbake til topp


 

Landsbyer

Det største tettstedet på øya, har samme navn som øya, og er en av Kroatias aller vakreste byer. Byen har ca 3000 fastboende, et tall som mangedobles av besøkende turister på sommeren.
Korcula by er Marco Polos fødested, noe innbyggerene er svært stolte av.
Korcula by er det beste stedet å bo for deg som er opptatt av kultur, liker et yrende liv og et godt utvalg av restauranter, cafer og barer. Ønsker du en rolig ferie, men likevel vil ha tilgang på gode restauranter og fine strender, bør du velge å bo i Lumbarda, hvor du også kan oppleve hvordan kroatene selv lever til daglig.
Lumbarda ligger kun 6 km fra Korcula by og kan by på alt man ønsker i ferien: koslige restauranter, flotte strender, vakker natur og nærhet til severdighetene i Korcula by.

Et annet flott alternativ hvis man ønsker en rolig, avslappende ferie er den lille idylliske landsbyen Racisce. Racisce ligger ca 12 kilometer vest for Korcula By, og er et perfekt utgangspunkt for sykkel og fotturer. Her finnes også noen av de vakreste strendene på øya.
Den nest største byen på øya, Vela Luka, er en havneby som ligger helt vest på øya.

Innover på øya finnes mange pittoreske landsbyer hvor det produseres vin og olivenolje.
Mellom Lumbarda og Korcula by går det mange busser daglig. Det er også bussforbindelse tvers over øya mellom Korcula by og Vela Luka, og på denne turen får du sett mye av den vakre naturen og små landsbyer.
For å komme seg til de mange små landsbyene som ligger langs sjøen rundt om på øya, må man imidlertid ha egen bil, for hit går ingen buss. Det er mulig å leie bil, scooter, sykkel eller båt på øya. I høysesong kan det være noen dagers ventetid på å få leiebil dersom man ikke har bestilt på forhånd.
                                                         Tilbake til topp


 
 

Natur

Korcula er den nest største av Kroatias 1185 øyer. Øya har en fjellkjede som strekker seg langs hele øyas lengde og et kupert terreng. Den høyeste toppen "Klupca" er likevel ikke mer enn 568 m.o.h.
Bilveien som bukter seg tvers over hele øya viser stor variasjon i vegetasjonen, og fra flere punkter langs veien er utsikten, til fastlandet og de mange øyene rundt, slående vakker.
Store områder av øya er dekket av pinje-skog, men også dyrket mark med vinranker, frukttrær og olivenlunder. Den hvite vinen som produseres på øya er kjent for å ha god kvalitet, men den røde vinen Blato er også god.
Det vokser også palmer, sypress, lavendel, ulike typer kaktus, urter og blomster vilt på øya. Den vakreste blomstringstiden er i april/mai.

Utenfor Korcula by og Lumbarda ligger det omlag 20 små øyer som består av vakker natur og usjenerte strender. Dit kan du reise med taxi-båt eller du kan leie din egen båt.
                                                         Tilbake til topp


 

Strender

De fleste strendene i Kroatia består av små-stein, men rundt Lumbarda finnes det flere langrunne sandstrender. Reiser du med små barn kan Lumbarda være det beste valget for bosted.
Rundt Korcula by er det kun et par små bukter (stein) og klipper, men tar man seg 1,5km utenfor byen finner man en sandstrand. Det går også badebåter ut til strender i nærheten av byen og busser til Lumbarda.
Ellers på øya finnes det strender for enhver smak : idylliske bukter med småstein, klipper og sandstrender.
Vannet er veldig klart og rent.
                                                         Tilbake til topp


 

Tips

Byen Ston ligger ca en time nord for Dubrovnik. Byen har et severdig festningsverk rundt byen og åsen bak, som minner om den kinesiske mur i miniatyr.
På vei mot Ston ligger Mali Ston, hvor det drives oppdrett av muslinger. Stedet er viden kjent for god sjømat - her finner du flere utmerkede restauranter som du ikke bør gå glipp av dersom du kjører bil fra Dubrovnik til Korcula.
Det kjente vindistriktet Peljesac, hvor bla vinen Dingac blir produsert, må også passeres på turen. Prøvesmaking av vin er også mulig for de som er passasjerer.
                                                         Tilbake til topp


 

Reisebeskrivelse

Kroatiaperler sender alle våre kunder detaljert reisebeskrivelse på e-post sammen med gode tips om severdigheter, aktiviteter, gode restauranter, transport etc , slik at ferien skal bli mest mulig velykket. Under finner du litt kort informasjon om reisen.

Korcula ligger mellom byene Split og Dubrovnik i området Dalmatia.
Via bilveien kommer du fra fastlandet til Korcula by med ferje fra byen Orebic på halvøya Peljesac.
Fra / til Split går det katamaran daglig til / fra Korcula by (underkant 3 timer) og i tillegg ferje og katamaran til / fra Vela Luka på andre siden av øya. Det går korresponderende buss tvers over den grønne øya eller man kan ta en taxi.

Fra / til Dubrovnik går det ferje/katamaran til / fra Korcula daglig. (ca 3 timer). Det går også daglig buss mellom Dubrovnik og Korcula by (overkant 3 timer).

Det er ikke mulig å forhåndsbestille plass på ferjene, men aldri noe problem å få plass om man ikke har med bil. Med bil må man bare være ute i litt god tid.

Hvis man ønsker å være uavhengig av buss og båttider samtidig som man kan få sett mest mulig av den vakre øya kan det jo være en ide å leie bil. Alternativt kan man forhåndsbestille transport direkte fra flyplassen: vi sender detaljert informasjon om dette i vårt reisedokument som dere får i god tid før avreise.

Bil- eller bussturen fra Dubrovnik tar deg forbi middelalderbyen Ston og via den vakre fjellkjeden og vindistriktet på Peljesac.

Båttreisen både fra Split og fra Dubrovnik, er også en naturopplevelse. Kroatia har over 1100 øyer, og du vil se et godt utvalg mens du koser deg i solen på båtdekket, vel og merke hvis du tar ferje og ikke katamaran (må sitte innendørs). Turen koster ca 150 kroner!
De fleste ferjene opereres av det statlige selskapet.

Fra Norge flyr Norwegian Air til Split og Dubrovnik flere dager i uken i sommerhalvåret.
Byen Dubrovnik er den mest berømte byen i Kroatia og noen dagers opphold her er en flott kombinasjon med rolig badeferie på Korcula.
Norwegian selger enveis billetter, noe som gjør det mulig å velge retur fra Split, som også er en spennende by, med 1700 år historie! Nær Split ligger også Trogir som står på Unescos liste over bevaringsverdige steder og flere av Kroatias vakre nasjonalparker.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser