SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Øya Hvar

Kroatiaperler har feriehus og leiligheter i sjøkanten
Øya Hvar ligger rett utenfor Split og er en naturperle, kjent for sitt milde klima og rolige tempo. Øya har blitt kåret til en av verdens vakreste øyer og har noe å by på for enhver smak. Mange reiseartikler beskriver Hvar som en party-øy, men det er en forveksling mellom navnet på byen Hvar og øya Hvar. For deg som ønsker et feriested med liv og røre, natteliv og after beach party, er det byen Hvar som er stedet.

På Hvar finner du mange små og pittoreske landsbyer med rolig atmosfære, olivenlunder, vin-ranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin, vakre strender med pinje-trær og krystallklart vann. Øya er derfor perfekt for deg som liker å ta livet med ro, nyte late dager på en liten strand, spise god mat på en koselig restaurant, drikke rimelig og god lokal vin, ta sykkelturer gjennom olivenlunder eller spasere langs brulagte trange gater med idylliske steinhus fra middelalderen.


Reise til øya Hvar?
Kroatiaperler tilbyr utleie av ferieboliger - leiligheter, rom, hus og villaer med og uten basseng - i Hvar by og i de idylliske landsbyene Starigrad, Jelsa og Vrboska. For å se Kroatiaperlers ferieboliger på Hvar - klikk på knappen "Ferieboliger på øya Hvar" øverst på denne siden.


Les mer omTorget i landsbyen Jelsa, KroatiaVannet er klarere enn i et svømmebasseng!Sjarmerende steinhus på Hvar
Hvar kalles øgså lavendeløyaSjarmerende steinhus i Starigrad, Hvar Foto: Øivind Haugen
Foto: Øivind HaugenFoto: Monica Schutz
Vin og oliven dyrkes over alt på øya Hvar, KroatiaSykkelferie på øya Hvar, Kroatia er helt perfekt for hele familienVannet i Kroatia er klart og rent
Den frodige øya HvarFoto: Oivind HaugenFoto: Øivind HaugenAktiviteter

For de som liker å være litt aktive i ferien finnes det flere muligheter:

Hvar er perfekt for koselige turer langs havet, i de trange gatene i landsbyen eller oppover fjellsiden.

Nordsiden av øya, Starigrad, Vrboska og Jelsa, er stedene som egner seg best for sykkelturer for de som ikke er spesielt godt trent: Her er det flatere terreng enn på resten av øya, og du kan sykle gjennom lavendelenger, olivenlunder og små idylliske landsbyer.
Sykler får du leid stort sett over alt.

Det klare vannet i Kroatia innbyr også til svømming, snorkling, dykking og andre former for vannsport. Det finnes flere dykker-sentere, seile- og surfe skoler, og også et klatresenter på øya.

Tennis-, fotball- og volleyball-baner finnes flere steder på øya. Det arrangeres også daglige utflukter til mange ulike steder både på og utenfor øya i turistsesongen. Informasjon om disse mulighetene får dere tilsendt av oss før avreise.

Blir man lei av det rolige livet på øya er ikke veien lang til interessante byer (som f.eks. Split og Trogir), fjell og vakre nasjonalparker.
Det går også ferje til den berømte byen Dubrovnik fra øya Hvar.

   
                                                         Tilbake til topp


 

Fakta

Hvar er den fjerde største av Kroatias 1185 øyer, med en lengde på 68 km, bredde på 10,5 km og en kystlinje på 254 km.
Langs hele øya går en fjellkjede som deler syd- og nordsiden av øya. Den høyeste toppen på øya heter St. Nicolas og er 628 moh. Tar du turen til toppen blir du belønnet med vakker utsikt utover det frodige landskapet og til øyene rundt.

Befolkningen på øya, ca 12.000, er hyggelige mennesker som tar livet med ro. De fleste lever av turisme, fiske og jordbruk.
Fritiden bruker mennene gjerne på en kaffebar, hvor de spiller kort og diskuterer politikk, mens kvinnene går tur med barna eller steller i huset.
På søndager går de pent kledd til kirken på formiddagen og etterpå spiller mennene boccia på den lokale banen i landsbyen.

   
                                                         Tilbake til topp


 

Klima

Øya Hvar har et unikt klima og flere soltimer enn noe annet sted i Kroatia, med et gjennomsnitt på 7,7 soltimer (2724 timer i året).
Badesesongen varer fra begynnelsen av mai til slutten av oktober. Vintrene på Hvar er også milde (gjennomsnittstemperatur på 10,1 C), og snø så sjelden, at hotellene lover gratis opphold ved et eventuelt snøfall.

På grunn av vegetasjonen på øya er både luften og vannet så rent at øya er ideell for bl.a asmatikere.

                                                         Tilbake til topp


 

Landsbyer

Det største tettstedet på øya, har samme navn som øya, og er en vakker liten by med ca 3600 fastboende og mange tusen besøkende turister på sommeren. Hvar by er det beste stedet å leie feriebolig dersom du liker et yrende liv og et stort utvalg av restauranter, barer og nattklubber.
Ønsker du en roligere ferie, men likevel vil ha tilgang på gode restauranter og fine strender, bør du velge å leie leilighet i en av de mange idylliske landsbyene, hvor du også kan oppleve hvordan kroatene selv lever til daglig.

Vrboska, Jelsa og Starigrad er 3 vakre landsbyer som ligger på nordsiden av øya, alle godt egnet for rolig familieferie. Her har Kroatiaperler et godt utvalg av feriehus og leiligheter.
Du kan lese mer og se flere bilder av landsbyene på Hvar, ved å klikke deg inn på menyen til venstre på siden.

Innover på øya finnes mange gamle pittoreske landsbyer som produserer vin og olivenolje. Sydsiden av øya har mer dramatisk natur og er mindre befolket. Fra dette området kommer de mest kjente vinene på Hvar, for eksempel Zlatan Plavac.

Uansett hvilken landsby du velger å leie feriebolig i, har du mulighet til å besøke de andre stedene på øya. Det går lokalbusser til de fleste landsbyene flere ganger daglig, og det er også mulig å leie bil, scooter, sykkel eller båt på øya.      
                                                         Tilbake til topp


 
 

Natur

Foruten koselige landsbyer finnes det også mye vakker og frodig natur å se på Hvar. Her vokser palmer, pinjetrær, sypress, lavendel, ulike typer kaktus, urter og blomster vilt. Dette til tross for at grunnen i hovedsak består av stein.
Øyboerene har gjennom generasjoner ryddet mengder med stein som er pent stablet opp som høye gjerder og terrasser oppover fjellsiden. På jordlappene har de plantet oliventrær, vinranker og fruktrær.
Steinen er også gjennom århundrer blitt brukt til å bygge hus og konoba, som er kroatisk navn på vinstue.

På sydsiden av øya stuper den bratte fjellsiden ned i havet, og her er det vid utsikt til øya Korcula. Oppover fjell-siden dyrker øyboerne druer som de bruker til produksjon av vin. De lokale vinprodusentene slipper deg villig inn i sin lokale konoba for å prøvesmake vinen, som er søtere på denne siden av øya på grunn av solen som står på mot fjellet.
På nordsiden er det flatere terreng enn på resten av øya og her finnes de rikeste jordbruksområdene.
Fra Jelsa og østover mot Sucuraj snirkler den smale veien seg gjennom det bratte landskapet og byr på en fantastisk utsikt både over landskapet på øya, nabo-øya Brac og over til fjellene på fastlandet.

Utenfor Hvar by ligger det en gruppe små øyer som kalles Pakleni Otoci. Disse øyene er kjent for vakker natur og flotte strender. Det går taxibåter til de ulike øyene fra Hvar by.
Et annet naturfenomen er Crvene Stijene (Red Rocks) - som ligger ca 8 km øst for Hvar by.
Øya har også en rekke grotter som kan være verdt å utforske.

   
                                                         Tilbake til topp


 
 

Strender

På Hvar kan du finne deg din egen bade-bukt, bade fra klipper eller besøke en av de større strendene hvor det også finnes servering.
Felles for alle strendene er at vannet er klart og rent.
Rundt Hvar by finnes det få gode strender, men det går daglig badebåter ut til noen små øyer rett utenfor havna, hvor det er fint å bade.
På nordsiden av øya, ved Jelsa og Vrboska, finner du vakre bade-bukter og klipper over alt, og her har noen av strendene sandbunn.
Det finnes også flere strender for naturister på øya.

     
                                                         Tilbake til topp


 

Reisebeskrivelse

Fra Norge flyr SAS og Norwegian Air til Split og Dubrovnik flere dager i uken i sommerhalvåret. For mer informasjon om hvordan man kan komme seg til Kroatia: se under menyen Om Kroatia på vår nettside.
Byen Dubrovnik er den mest berømte byen i Kroatia og noen dagers opphold her er en flott kombinasjon med badeferie på Hvar. Norwegian selger enveis billetter, noe som gjør det mulig å velge retur fra Split, som også er en spennende by, med 1700 år historie!

Øya Hvar ligger utenfor byen Split i området Dalmatia. Det går ferjer og katamaran flere ganger daglig, og mer detaljert informasjon om ferje tider og hvordan du ellers kommer deg frem fra flyplassen til bolig får du tilsendt på mail noen uker før avreisen.

Fra Dubrovnik kan du enten ta buss til Split og så ferje derfra, eller båt via øya Korcula. Båtreisen fra Dubrovnik til Hvar, via den vakre øya Korcula, er en opplevelse for alle som liker å nyte vakker natur. Kroatia har over 1100 øyer, og du vil se et godt utvalg mens du koser deg på denne turen.

Det er også mulig å ta ferje til Kroatia fra Ancona og Pescara i Italia.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser