SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Gradac  Nyhet!
 Podgora
 Igrane
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Zadar
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Fazana
 Rabac
 Cres
 Baska


CRUISE
 Skjærgårdscruise
 Skjærgårdscruise
  med sykkelmulighetKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Søk ferieboliger    Leiebetingelser

NaturKroatia er et land med nydelig og variert natur. Kysten er dramatisk med høye fjell som stuper mot havet. Det vakreste landskapet og det beste klimaet finner du i området Dalmatia, syd i Kroatia. Denne kysten er frodig og ligner noe på sørlandskysten i Norge med bukter, små fjorder, skog og høye fjell i bakgrunnen.

I Adriaterhavet ligger 1185 øyer og venter på å bli utforsket, mange av dem er svært frodige og vakre. Øya Hvar er blitt kåret til en av verdens ti vakreste øyer, men mange av de andre øyene er vel verdt et besøk.

Nasjonalparker

Kroatia har 8 nasjonalparker:

Plitvice Lakes er den mest kjente nasjonalparken i Kroatia, og den har fått plass på Unescos liste over bevaringsverdige naturområder. Parken består av 16 innsjøer som er knyttet til hverandre via fossefall.

Rundt sjøene er det frodig og vakker vegetasjon. Les mer og se bilder.

Kornati Island, består av 147 ubebodde øyer, holmer og rev, kjent for deres uvanlige form, høye klipper og variasjon i farger. Området ligger utenfor Sibenik, nord i Dalmatia og er et paradis for seilere og dykkere med mange grotter, bukter, ulike fisker, koraler etc.Les mer.

Krka er en elv som kommer fra Dinarafjellene og renner ut ved Sibenik. Krka nasjonalpark er et område hvor elven har gravd ut dype kløfter hvor nydelige fosser flater ut i kalkholdige platåer med innsjøer. Den høyeste fossen, Skradinski Buk er 37,5 meter og nedenfor denne består elven av en blanding av ferskvann og saltvann.

Les mer.

VG har også skrevet denne artikkelen om Krka: Les her.

Mljet er en øy syd i Dalmatia (utenfor Dubronik). 90% av området består av skog. Ellers finnes det flere innsjøer som er forbundet med kanaler. På øya finnes det en rekke monumenter og ruiner helt tilbake til illyrisk og romersk tid.Les mer

Paklenica nasjonalpark ligger rett øst for Zadar, nord i Dalmatia, og er en del av Velebit fjellene. Området er godt besøkt av ivrige fjellklatrere. Her finnes det dype kløfter, grotter, tykk pinjeskog og ulike fjellformasjoner.Les mer

Brijuni nasjonalpark består av tre øyer og en rekke holmer på vestkysten av Istra.

Øyene er kjent for å ha en usedvanlig rik vegetasjon med ulike trær, urter og oliven. Les mer

Risnjak og Velebit nord er de to siste nasjonalparkene. De ligger i fjellene nord i Kroatia. Velebit er den lengste fjellkjeden i Kroatia.

Grotter

Den blå grotte (Modra Špilja) ligger på øya Biševo, sydvest for øya Vis i Dalmatia. Refleksjon fra sollyset gjør belysningen og fargene i grotten unik. Det går turistbåter hit fra flere steder på fastlandet og fra øyene Hvar og Vis.

På samme øy finner du også en annen grotte, Medvidina špilja. Denne grotten har en lengde på 160 meter og blir smalere og smalere innover grotten, til den ender opp med en liten strand.

Vranjaca ligger i fjellet Mosor nær Split.

Den vakre grotten har to store rom med en korridor mellom.

Annet

Ved utløpet til den store elven Neretva, syd i Dalmatia, er det et stort våtmarksområde med brakkvann (ferskvann og saltvann). I dette området er det særdeles dyrkbar mark, og her ligger store plantasjer med mandariner, vannmeloner, sitroner og annen frukt. Jordbrukerne bruker til dels pram for å komme seg rundt i området, på samme måte som kineserne på rismarkene sine.

I dette området overvintrer også et stort antall trekkfugler. Det finnes utflukter i området hvor turister kan være med for å skue den vakre naturen, fruktplantasjene og fuglene på nært hold.

  © 2009-2019 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser