SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

MontenegroMONTENEGRO

Montenegro er blant de "nyeste" feriemålene langs Adriaterhavskysten, men langt fra en uoppdaget perle.

Montenegro er det perfekte feriested for alle som ønsker å oppleve mer enn late dager på stranden, og som tåler at stranden og alt annet må deles med horder av andre turister i høysesongen.
Landet kan by på en fantastisk natur - flotte fjell, langstrakte strender med klart vann, frodig vegetasjon og ikke minst - den kjente Kotorfjorden som betegnes som en av verdens vakreste fjorder og derfor har fått plass på Unescos liste.

Montenegro var ikke direkte berørt av krigen på balkan og har derfor mange gamle og severdige byer inntakt, hvorav også flere av disse står oppført på Unescos liste over verdens kulturarv.

Montenegro grenser til Kroatia, og flyplassen i Dubrovnik er kun 30 minutter fra Montenegros kyst. Det finnes flere organiserte turer fra Kroatia til Montenegro for deg som ikke vil kjøre egen bil.
Vær oppmerksom på at det til tider kan være mye kø i høysesongen.

Se kart over Montenegro her.

Montenegros kyst strekker seg fra Kroatia i nord til Albania i sør. Som Kroatia har også Montenegro høye fjell langs det meste av sin kyststripe, og innover i landet. Det nordlige området mellom Herceg Novi og Budva huser de aller fleste av turistene som besøker landet. I dette området finnes de mest severdige byene som Kotor, Budva og Cetinje. Likeledes finnes den vakreste kyststrekningen, Kotorfjorden, fra Herzeg Novi til Lepetani.

Veiene i Montenegro er smale og kronglete, uten noen form for sikring. Beregn derfor god tid hvis du skal kjøre bil i Montenegro, spesielt i perioden 15. juli til 30 august.

Det går ferje over kotorfjorden, mellom Kamenari og Lepetani, som kun tar få minutter når det ikke er kø, men i høysesongen må du belage deg på lange køer her. Tar du ferjen får du heller ikke med deg den vakre naturen i fjorden.

Det går ferje fra Bar til Dubrovnik.

Skal du leie bil bør dette gjøres i Kroatia. Det er stor mangel på leiebiler i Montenegro i sommerhalvåret og prisene er derfor svært høye. Det er imidlertid ikke nødvendig med bil for å få sett mye av landet. Det går busser til alle byer og arrangeres utflukter med både buss og båt til alle de største severdighetene.


Les mer om


Klima / strender

Montenegro har et subtropisk klima med gjennomsnittlig 240 soldager i året. Temperaturen om sommeren kan komme opp i 40C i luften og 27C i vannet. Mai, juni, september og oktober har lufttemperaturer som en god norsk sommer og vanntemperatur over 20C.

De fleste strendene i Montenegro består av stein eller grus, men det finnes også noen langstrakte sandstrender lengst syd i landet. Felles for alle strendene er at vannet er klart og rent, med unntak av innerst i Kotorfjorden.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Fakta

Montenegro er et lite land, med ca 660 tusen innbyggere. Landet ble selvstendig i mai 2006.
Hovedstaden heter Podgorica.
Over halvparten av landets areal ligger mer enn 1000 meter over havet, og derav navnet Montenegro som betyr svarte fjell. Det finnes 3 store nasjonalparker i landet.

I Montenegro benyttes Euro. Prisnivået er høyere enn i Kroatia, og sterkt stigenede, spesielt på overnatting . Montenegro har likevel lavere levestandard og dårligere infrastruktur enn Kroatia. Dette merker du som turist spesielt på veinettet, standarden på overnattingsteder og søppel i gatene. I høysesongen må man belage seg på at det til tider ikke er vann i dusjen. Av ovenfornevnte grunner anbefaler Kroatiaperler at Montenegro enten besøkes i lavsesong, eller som utfluksmål fra Kroatia.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Turistbyer

Montenegro har mange flotte byer som det er vel verdt å se. Avstanden mellom alle de severdige stedene i Montenegro er ikke lengere enn at man kan få oppleve det beste på en dag eller to.

Hvis du vil bo i Montenegro i ferien, er det landsbyene Herzeg Novi eller Petrovac vi vil anbefale. Herzeg Novi er en liten, pen turistby nær grensen til Kroatia. Petrovac, med sin lange flotte strand, ligger lenger syd i landet. Begge landsbyene har flere gode restauranter, hyggelige kaffebarer og en flott strandpromenade. I høysesongen er det meget trangt om plassen på strendene.

Kotor er en vakker gammel by innerst i Kotorfjorden. Sentrum av byen befinner seg innenfor de høye murene som i århunderer har beskyttet innbyggerene mot inntrengere. Muren går langt opp i fjellsiden bak byen og utgjør et vakkert skue når det er opplyst på kveldstid. Sentrum består av trange smug, vakre bygninger og koselige torg. Her finnes et vell av restauranter, kafebarer og små butikker. Strendene ved byen er ikke spesielt fine og vannet er ikke like klart som lenger ut i fjorden.

En annen pittoresk landsby langs Kotorfjorden heter Perast. Landsbyen består av godt bevarte steinhus som ligger tett i tett langs sjøen, omkranset av vakre høye fjell. Landsbyen har et par restauranter, men ellers få fasiliteter. Perast står også på Unescos liste over verdens kulturarv.

Budva er en av de største byene langs kysten og turistby nr. 1 i Montenegro. Den gamle byen er omkranset av en høy bymur og innenfor denne er det, som i mange av de eldste byene langs adriaterhavet, koselige smug og torg. Rundt Budva er det lange flotte strender, og byen huser derfor tusenvis av turister om sommeren. Budva er best som feriemål for de som søker det som masseturismen ofte fører med seg: cafeer, barer, diskotek, salgsboder, spillehaller og en rekke muligheter for aktiviteter langs hele strandlinjen. I høysesongen må du være forberedt på å gå i kø.

Sveti Stefan er en halvøy syd for Budva. Øya er en frodig oase med idyllisk atmosfære, som i dag fungerer som både hotel og museum. Hit kommer tusenvis av turister i høysesongen, men det er kun de mest velstående forunt å bo på hotellet i høysesongen. Utenfor halvøya er fine strender.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Aktiviteter

Fra alle større tettsteder arrangeres ulike utflukter både med båt og med buss. Her kan du bli med på dagsturer til Kotorfjorden og severdige byer, eller besøke nabolandet Albania. Båtene går gjerne til små øyer eller vakre badebukter. I Montenegro er det krystallklart vann, så alle typer vannsport er representert. Likeledes er det gode muligheter for aktiviterer i fjellet, fra fotturer til paragliding, kano og rafting.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Reisebeskrivelse

Dubrovnik flyplass ligger kun 15 kilometer fra grensen til Montenegro, og hit går det mange rutefly fra flere byer i Norge. Montenegro har flyplasser i Tivat ca 10 km nord for Budva og i Pogorica. Det er foreløpig ingen direkte rutefly fra Norge til Montenegro.

Fra Dubrovnik by kan du enten ta buss som går daglig til flere byer i Montenegro, eller ferje til byen Bar. Med bil tar det ca 30 minutter fra flyplassen i Dubrovnik til kysten i Montenegro.


                                                                                                                         Tilbake til topp


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser