SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger

Se flere boliger  
 

Komiza


Komiza på øya Vis er en rolig og harmonisk landsby, som i tillegg til vakre strender og sitt sjarmerende sentrum kan tilby mange spennende utfluktsmuligheter til sine gjester:
Her kan du dykke, besøke grotter både til havs og på land, lære spennende historie, være med på båtutflukter eller fisketurer eller kanskje leie båt selv?
Er du av den aktive typen så kan kanskje fjellklatring, paragliding eller sykkeltur være aktuelt? Eller kanskje du vil utforske øya ved å leie moped for en dag?
Mulighetene er mange i denne lille landsbyen, hvis du skulle ønske å gjøre noe annet enn kun å kose deg på en av de fine strendene som omkranser landsbyen.

Den blå grotte (Modra Spilja) en av de meste kjente attraksjonene på stedet, og ligger kun en 20-30 minutters båttur utenfor Komiza på den lille øya Bisevo.

Grotten har vært kjent for lokale fiskere i århundrer, men ble gjenoppdaget for resten av verden av Baron Eugen Rausoonet i 1884. Du blir fraktet inn i grotten i små båter, og inne i grotten kan du la deg fascinere av hvordan solstrålene utenfra skinner inn i bunnen av grotten og lyser opp vannet med dette fantastiske blå lyset som grotten er berømt for. Her er vannet så klart at du kan se fiskene som svømmer inn og ut, og det er ingen problemer med å se bunnen selv om vannet her er ned til 16 meter dypt.
En tur til den blå grotte kan også kombineres med et opphold på sandstranden som ligger på denne lille øya.

Komiza ligger idyllisk plassert i en bukt omkranset av åser og fjell: det høyeste på om lag 600 meter over havet.

I Komiza vil man kunne nyte dagene på en av de fine strendene som ligger rundt sentrum og innta lunsjen og nyte livet på en av de koselige fortausrestaurantene.

Mange kvelder i sommerhalvåret vil du kunne nyte en vakker solnedgang på en av stedets restauranter eller kaffe-barer, mens du for eksempel blir underholdt av vakker kroatisk tradisjonell sang.

Det er flere små matbutikker i Komiza og 2 bakeri hvor du kan få kjøpt ferskt brød hver dag. Fersk fisk kan du få handlet på brygga, eller selvfølgelig innta på en av restaurantene sammen med en god lokal vin.

Mer om Øya Vis
Øya Vis ligger sydvest for Split og er den ytterste bebodde øya i Kroatias skjærgård. Det er ca 50 km fra fastlandet og ut til øya.
Det bor i underkant av 4000 mennesker på øya og det gjør den også til en av minst befolkende områdene i Kroatia. Her vil du finne små rolige landsbyer, vakker natur og flotte strender, men også mange spennende ting å utforske.


Øya Vis har lang og rik historie, og har vært befolket i mange århundrer takket være sin strategiske posisjon og sine naturrikdommer.
Tradisjonelt har Vis vært kjent for fiske, landbruk og vinproduksjon.
Vis var frem til 1989 en militær sone på grunn av sin strategiske plassering, men nå er øya åpen for alle og er i ferd med å bli oppdaget av turister som tiltrekkes av det gode og rolige livet på denne naturperlen og alt av aktivitetsmuligheter den kan by på.
Øya Vis er allikevel fortsatt mindre turistifisert enn øyene Hvar og Brac.
WWF (World Wide Fond for Nature) har nylig kåret øya Vis til en av de 10 siste paradis i Middelhavslandene, i betydningen at det fortsatt her er urørt og bevaringsverdig natur og kyst.

Vis er også i ferd med å bli et dykkerparadis og her er det muligheter for flotte dykke-opplevelser både for nybegynnere og mer rutinerte dykkere.

Det ligger blant annet flere dykkbare skipsvrak på havbunnen rundt øya.

VG har beskrevet øya Vis som et godt egnet sted for "eremitter", les mer her: Kroatia for eremitter

Reisebeskrivelse

Nærmeste flyplass er Split. Mellom Split og byen Vis på øya Vis går det flere avganger med ferje- eller katamaran daglig.
Mellom Hvar by og Vis går det katamaran en gang i uken: pr i dag på tirsdager.

Mellom Vis og Komiza går det buss flere ganger om dagen, og de korresponderer med ferjene.
Tidspunkt for ferje/katamaran avgangene finner du på denne linken: jadrolinija.hr
OBS: Tidspunkt for sommeravganger legges normalt ut i mars.

Fra Norge flyr bl.a. Norwegian Air til Split flere dager i uken i sommerhalvåret.
Byen Split er en spennende by med 1700 års historie. Nær Split ligger også Trogir som står på Unescos liste over bevaringsverdige steder og flere av Kroatias vakre nasjonalparker. Kanskje kan et opphold i Komiza kombineres med et opphold i Split eller Trogir?


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser