SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


JEL-007

JEL-040Se flere boliger  
 

Jelsa

Det er livlig i Jelsa om sommeren!
Jelsa er, sammen med nabo-landsbyen Vrboska, de mest idylliske landsbyene på øya Hvar og blant de aller vakreste landsbyene i hele Kroatia. Blant våre kunder som har besøkt disse to landsbyene har vi mottatt en strøm av posistive tilbakemeldinger, både fra barnefamilier og andre som søker etter en rolig ferie med vakre omgivelser.
Jelsa er en liten badeby med palmer, pinje-trær og barnevennlige strender. Langs det brulagte torget foran kirken ligger gamle steinhus, hvor du finner flere små koslige cafeér og is-barer. Jelsa har alt man trenger for en hyggelig ferie: restauranter, små butikker, matvareforretninger, bank, posthus og internett-cafe.

Jelsa er omgitt av mange fine strender og de største buktene er veldig langrunne og har fin sandbunn, noe som gjør landsbyen populær blant småbarnsfamilier.
Jelsa, Hvar, Kroatia. Mange koselige restauranter og iskrembarer
For de som liker å være mer for seg selv, finnes det også mange små bukter med steinbunn og klipper i området. Nærmest sentrum er det oppmurte badebrygger og noen små viker. De større buktene med sand ligger litt utenfor selve bebyggelsen, ca 800m fra sentrum. De fleste av våre ferieboliger ligger mellom sentrum og de større buktene med sandbunn. Ved disse strendene finnes det restauranter som serverer is, kaldt drikke, pizza og andre enkle retter.

På det koselige torget som er hjertet i sentrum av Jelsa ligger cafeer og isbarer tett. Her kan du nyte utsikten til sjøen og fjellkjedene på fastlandet, samtidig som du følger med på folkelivet på toget hvor alle generasjoner er representert. Restauranter finnes det mange av både langs havneområdet og inne i bakgårdene i de trange koselige smugene.
Jelsa har myk deilig sandbunn for små barneføtter.
Til tross for mange gjester i høysesongen, er Jelsa likevel ikke en utpreget turistby. Lokalbefolkningen putrer ut med sine fiskebåter og setter sitt preg på byen.

Langs kysten snirkler en liten idyllisk vei seg gjennom pinje-skog og forbinder Jelsa med den lille koselige fiskerlandsbyen Vrboska 3 km unna. Langs denne veien finnes det flere idylliske bade-bukter og klipper.
Jelsa er et ypperlig sted for både barnefamiler og voksne som liker å feriere på et rolig og hyggelig sted. Her finnes mange små butikker, flere bakeri, slakter, posthus, bank, internett og små boder med souvernier. Barna vil elske de fargerike iskrembarene og nydelig italiensk pizza.

For pensjonister er også området ved Vrboska, Jelsa, Starigrad et paradis utenfor høysesongen. Her er det gode tur- og sykkelmuligheter i skjønn natur, lave priser på mat og drikke, særdeles lite kriminalitet og et behagelig klima fra mars til november.

Lokalbefolkningen vil sørge for at man føler seg velkommen.

AKTIVITETER
Området rundt Jelsa egner seg godt for spaserturer eller sykkelturer. Det finnes også mange aktiviteter her, blant annet tennis, mini-golf, dykkesenter og sportshall.
Du får leid små båter, vannscooter, bil, scooter og sykkel i Jelsa.
Har du lyst til å besøke Kroatias mest berømte badestrand "Zlatni rat", går det daglig badebåter fra Jelsa til Bol på naboøya Brac. Du kan også ta lokalbussen til Hvar by eller noen av de andre små landsbyene på øya.

Mer detaljert informasjon om Jelsa og hvordan du kommer deg dit får du tilsendt av oss når du har bestilt din feriebolig.

KLIKK på bildene under for større versjon.


Livlig torg med iskrembarer i Jelsa, perfekt for familier!Vakker utsikt fra strandbaren i Jelsa!Jelsa er barnefamilienes favorittsted.
Det går daglig båter til Zlatni rat på Bol, Brac.Jelsa og Hvar er ypperlig for sykkelturer for store og små.Feriehus og leiligheter til leie i Kroatia med vakker utsikt
Reis til Jelsa på Hvar i sommer!Langgrunn sandstrand perfekt for barnefamilierEn av de mange badebuktene i Jelsa
Kroatia er kjent for sitt klare og rene vannJelsa - en vakker fiskelandsby på HvarFerieidyll i Jelsa på Hvar
Lokal dans og underholdning på torget i Jelsa
Hyggelige små veier langs sjøen i KroatiaJelsa med sine sjarmerende gamle steinhusGamle severdige bygninger på Torget i JelsaReisebeskrivelse

Nærmeste flyplass er Split. Til Jelsa går det katamaran fra Split. Alternativt kan man ta ferje til Starigrad og buss derifra til Jelsa (ca 8 km). Jelsa ligger sentralt til på øya Hvar, og er derfor et godt utgangspunkt for å utforske den vakre øya.
Det går buss fra Jelsa til de fleste tettstedene på øya, til ferje-leiet og til den største og mest severdige byen på øya Hvar. Fra Jelsa går det katamaran til Split på fastlandet, en flott by å besøke både for de som er interesert i kultur og historie og for de som liker shopping. Det går også daglig båt til naboøya Brac fra Jelsa.

Fra Dubrovnik kan du enten ta buss til Split (ca 4,5 time) og så ferje derfra, eller ferje via Korcula.

Mer detaljert informasjon får du tilsendt før avreisen. Se også beskrivelse under Øya Hvar.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser