SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Gradac  Nyhet!
 Podgora
 Igrane
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Zadar
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Fazana
 Rabac
 Cres
 Baska


CRUISE
 Skjærgårdscruise
 Skjærgårdscruise
  med sykkelmulighetKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Ivan Dolac / Zavala


Sydsiden av Hvar huser noen av de vakreste strendene med det klareste vannet på øya Hvar. Her finnes rullesteinstrender og nydelige klippeområder. Sydsiden av øya er brattere enn nordsiden og har en mer dramatisk natur, med vakre små bukter omkranset av høye klipper som stuper ned mot et åpent hav. Oppover åssiden dyrkes det vindruer, og noen av kroatias mest kjente viner komer fra dette området.

Sydsiden av øya Hvar har også flest soltimer i Kroatia. De fastboende på øya sverger til sydsiden på sommerstid, både på grunn av den den konstante brisen som gjør varmen mer levelig, og fordi det er færre turister på denne siden av øya.
Det finnes tre små landsbyer langs kysten her, Ivan Dolac, Zavala og Sveta Nedjalja.

Ivan Dolac, Sveta Nedjalja og Zavala er det perfekte feriestedet for de som søker mest mulig ro, vakker natur og nydelige strender.

Her kan du lese en god bok uten å bli forstyrret av disco-musikk og innpåslitne selgere. Spaserer du langs kysten finner du garantert en bukt eller klippe for deg selv hvor du kan slappe av eller prøve fiskelykken.

Om sommeren finnes et par restauranter og et pizzeria i hver av landsbyene. Restaurantenes spesialiteter er selvfølgelig ulike fiskeretter, men det lages også tradisjonelle kroatiske retter som ofte består av grillet kjøtt.
Prisnivået er lavere på denne siden av øya. Hovedretter får du fra 50 kroner, pizza fra 30 kr., 1/2 liter øl ca. 15 kr. og en liter vin fra 50 kr.
Har du lyst til å tilberede ditt eget måltid har landsbyene en liten matvarebutikk og et bakeri med ferskt brød fra klokken syv om morgenen. For større innkjøp er Jelsa nærmeste by.

Vin skaffer du deg ved å besøke en av de lokale vinprodusentenes konoba, og her får du gjerne prøvesmake vinen.

Hvitvinen fra dette området er kjent for å være spesielt god fordi druene blir så søte der de henger på solsiden med ly fra fjellene.
Den kjente vinen Zlatan Plavac kommer fra vinrankene i Sveta Nedjalja (som betyr hellige søndag).

De fastboende i disse små landsbyene er gjestfrie og hjelpsomme . Har du lyst på en tur ut med en fiskebåt får du sikkert være med om du kommer i prat med noen. Det arrangeres også turer til øya Scredo som er et naturreservat med fine strender rett utenfor kysten.

Strendene i området består av små hvite steiner og klipper med krystallklart vann. Det kan være lurt med badesko som fås kjøpt i mange varianter for en 50-lapp i Kroatia.

På sydsiden av øya har man vid utsik mot åpent hav, til øyene Scedro og Korcula, til vinranker og fjell nesten uansett hvor du går.

Området egner seg godt for turer langs sjøen og oppover fjellsiden langs vinmarkene. Går du til toppen av høyeste punkt på øya, St. Nicolas på 628 m, som ligger rett opp ved Sveta Nedjalja, finner du en liten kirke og en en vidunderlig utsikt til fjellene på fastlandet og mange øyer i området. Alternative aktiviteter er bading, snorkle /dykke, fiske, plukke blåskjell eller fange krabber og andre delikatesser fra det krystallklare havet.

Reisebeskrivelse

Til Ivan Dolac og Zavala kommer du ved å ta ferje til Starigrad og deretter kjøre over fjellene til sydsiden av øya. Turen tar ca 15-20 minutter og tar deg blant annet gjennom en lang, smal tunnel gjennom fjellet med fantstisk natur og skue utover havet. Har du ikke bil må du ta taxi fra Jelsa eller ferjekaien i Starigrad.
Kroatiaperler arrangerer transport for de som måtte ønske det.


                                                                                                                                             Tilbake til topp


  © 2009-2019 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser