SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Søk ferieboliger    Leiebetingelser   

Finn din perle


Dersom du ikke er så kjent i Kroatia kan det kanskje være til hjelp å se punktene under hvor vi beskriver enkelte elementer som ofte er avgjørende for valg av feriested. Er du ute etter spesifikke kvaliteter som ikke er nevnt, kan du gjerne sende oss en forespørsel og beskrive hva du leter etter, så gir vi råd så godt vi kan (bruk Kontakt oss skjemaet under fanen "Om oss"). Vi kjenner alle stedene langs Kroatias vakre kyst.
NB! Husk å sjekke tilgjengelighet på fly før du sender oss en forespørsel, da våre forslag på boliger er basert på konkrete datoer.


Les mer om

SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

Sandstrender / barnevennlighet / svømmebasseng

Kroatia er et rolig og behagelig land hvor de aller fleste landsbyer kan betegnes som barnevennlige. Reiser du med små barn bør du kanskje styre unna de største byene som er nevnt i punktet under, og heller ta en titt på de mange små idylliske perlene dette landet kan by på.

I Kroatia er strendene langs fastlandskysten rullesteinstrender. Det finnes få sandstrender i Kroatia, og de vi kjenner til ligger i hovedsak ute på øyene. Orebic, Lumbarda, Jelsa, Sutivan, Fazana og Preko er idylliske små landsbyer som alle har noen langrunne bukter med sandbunn. Perfekte ferieperler for småbarnsfamilier som ønsker ro.

Svømmebasseng er foreløpig ikke så utbredt i Kroatia, men vannet i havet er som regel like klart som i et basseng og Kroatia har derfor mange strender som har fått den internasjonale betegnelsen blått flagg. Kroatiaperler har noen hus med basseng i Sutivan, Trogir, Vodice, Cavtat, Lumbarda og Baska Voda. OBS! Huseiere som har basseng krever som regel leie lørdag-lørdag.
Det finnes også noen store ferieanlegg i Kroatia som har basseng, men disse huser hundrevis av mennesker og er ikke blant de stedene vi vil anbefale om du ønsker å oppleve det autentiske Kroatia.Storby, kultur og shopping

Synes du shopping er en del av ferieopplevelsen?
I Kroatia er det langt mindre utvalg av butikker enn hva vi er vant med i vestlige land. Split og Zadar er kystbyene som har best utvalg av små og store butikker, spennende markeder etc. Her kan du for eksempel finne et rikt utvalg av italienske sko og vesker for en langt rimeligere pris enn hjemme. Disse to byene byr også på et rikt kulturtilbud, severdige monumenter, bademuligheter, natteliv, SPA og et stort utvalg av restauranter.
Ypperlige mål for langweekend!

Du finner også endel butikker i Rovinj, Dubrovnik, Makarska, Trogir, Korcula by og Hvar by (byer av middels størrelse), men i de mindre landsbyene er utvalget svært begrenset. Alle kystbyer med noe størrelse har kulturelle tilbud som for eksempel musikk-, mat- og vinfestivaler, spesialt i løpet av høysesongen.Sykkelmuligheter

Har du lyst til å leie deg sykkel og dra på opplevelsestur langs sjøen for å finne en liten bortgjemt strand? Eller sykle gjennom olivenlunder og vinmarker, og kjenne duften fra rosmarin og lavendel? I Kroatia finnes ypperlige steder for sykkelturer for både store og små, men det er også mange steder hvor det er bratt mot sjøen, og alle steder er derfor ikke like godt egnet for sykkelturer for folk flest.

De beste landsbyene for bedagelige sykkelturer egnet for alle er Rovinj, Vrboska, Starigrad, Baska Voda, Cres, Lumbarda, Fazana, Sutivan, Preko, Vodice og Orebic. De fleste av disse stedene har kart over sykkelruter som du får ved henvendelse til det lokale turistinformasjon-kontoret. Sykler får du leid de aller fleste steder. Kroatiaperler tilbyr også skjærgårdscruise med sykkelmulighet: Les merAktiv ferie

I Kroatia finnes det noen former for aktivitet- og kulturtilbud i alle store og små landsbyer, men noen byer har et langt større utvalg enn andre. Tennis, dykking, sykkelutleie, sandvolleyball, noen former for vannsport og båtutflukter finner man nesten over alt.

For et større utvalg av sportsaktiviteter, som for eksempel rafting, surfing, seiling, paragliding vil vi anbefale en nærmere titt på disse perlene: Bol, Makarska, Baska Voda, Vodice, Trogir, Rabac, Rovinj, Komiza og Orebic.Fastland eller øy?

Mange velger et reisemål på fastlandet nær en av flyplassene for å unngå lang reisevei. Vi vil påstå at selve reisen er en stor del av opplevelsen ved å feriere i Kroatia. Naturen er slående vakker, og en båttur i den øyrike skjærgården gir ro i sjelen. Tar du turen med båten høster du også mange andre fordeler: Først og fremst vil du oppleve at det er færre turister som ferierer på øyene. Dette gjør at det autentiske preget er bedre bevart, atmosfæren er roligere, det er bedre plass på stranden og prisene på restauranter etc er lavere enn på fastlandet. øyene har dessuten veldig vakker natur og sjarmerende landsbyer hvor lokalbefolkningens dagligliv går sin gang. Et besøk på en av de vakre øyene er perfekt for alle som liker å ta livet med ro, nyte fine dager på en liten strand, spise god mat på en koselig restaurant, drikke rimelig og god lokal vin, ta en sykkeltur gjennom vinmarkene og olivenlundene, eller spasere i sjarmerende landsbyer, langs brulagte trange gater med idylliske steinhus fra middelalderen. Kanskje kan du kombinere med noen dager i en større by før hjemreise?

Kroatia har 1185 øyer, hvorav Krk, Cres, Brac og Hvar er de største. 67 av øyene er bebodd. øya Hvar er blitt kåret til en av verdens ti vakreste øyer, men mange av de andre øyene er også vel verdt et besøk. Kroatiaperler tilbyr leiligheter i flere av øya Hvars sjarmerende landsbyer. Foruten øya Hvar anbefaler vi også en titt på landsbyene Korcula, Lumbarda, Preko, Bol, Cres, Baska og Komiza.Områder / flyplass

Kroatias kyst er inndelt i tre områder, som fra nord til syd i landet er følgende:

Istria ligger helt nord i Kroatia mot grensen til Slovenia. Naturen på Istria er frodig og flott, med kupert terreng og vakre badebukter. Istria er, pga sin nærhet til resten av Europa, det mest utbygde turistområdet i Kroatia. Noen av byene er rent basert på turisme med store hotell-kompleks og tilhørende fasiliteter på rekke og rad langs den frodige kysten. Disse stedene er ikke inkludert i vårt program. Den mest autentiske og severdige byen på Istria er Rovinj.
Av mindre steder i det nordlige området, kan Rabac, Fazana og øya Cres anbefales.
Flyplasser: Pula eller Rijeka. (Triste og Venezia i Italia er også alternative flyplasser for dette området).

Kvarner ligger i bukten som strekker seg fra Opatija i nord til øya Pag i syd. Den største byen heter Rijeka, en havneby med skipsverftindustri som ikke er særlig egnet for familieferie. Nord i området er det frodig og mye turisme. Videre nedover bukten er det mer goldt, men til gjengjeld flott fjellandskap som stuper ned mot havet. Langs kysten ligger et vell av øyer, hvorav det i noen områder kan minne om månelandskap uten vegetasjon. Den største byen heter Rijeka, en havneby med skipsverftindustri som ikke er særlig egnet for familieferie. Baska, Moscenicka og Cres er de beste feriemålene i dette området. Flyplass: Rijeka.

Dalmatia er området lengst syd, et smalt kystområde som strekker seg helt fra Zadar til Dubrovnik, delt i to av Bosnias korte kyststrekning. Her blir kysten igjen veldig frodig og dramatisk med majestetiske fjell rett bak kyststripen, spesielt fra Split og sydover. Området huser mange sjarmerende landsbyer og vakre byer, hvorav flere er oppført på Unescos liste over verdens kulturarv. Dalmatia har også det beste klimaet og noen av de aller vakreste øyene. Våre største favoritter: øyene Hvar og Korcula. Flyplass: Zadar, Split eller Dubrovnik.  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser