SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


DML-021.A3

DML-015

DML-009


Se flere boliger  
 

Dubrovnik

Ferie i Dubrovnik, Kroatia
Kroatiaperler tilbyr utleie av feriehus og leiligheter nære gamlebyen i Dubrovnik og området rundt. Dubrovnik ligger syd i området Dalmatia, og er den mest berømte og best besøkte byen i Kroatia. Denne vakre byen kom på Unescos liste over verdens viktigste kulturminner i 1979 og byr på mange arkitektoniske opplevelser. Den aller største severdigheten er en spasertur på toppen av bymuren!

Dubrovnik er også en naturperle med de høye Biokovo-fjellene i bakgrunnen, frodig natur, små øyer og flotte strender rundt byen.
I Dubrovnik kan du få en flott ferie hvor du kombinerer kulturelle opplevelser med late strand-dager og fine utflukter i det naturskjønne området.

Hele den gamle delen av Dubrovnik, som ligger innenfor bymuren, er å betrakte som et livlig museum. De fleste busser og taxier stopper rett utenfor Pileporten som er hovedinngangen inn til gamlebyen.
Ta turen på bymuren i Dubrovnik
Så fort du kommer innenfor bymuren, er det bare å åpne alle sanser og la se forføre av historien og atmosfæren som preger denne flotte byen.
Dubrovnik har omlag 50 000 innbyggere, men huser tusenvis av turister fra alle verdenshjørner hvert år, noe den gamle delen av byen har fått klart preg av.
Her finnes en rekke koselige restauranter og barer inne i de trange smugene, men hvis man er opptatt av god mat bør man styre unna de restaurantene som ligger mest sentralt til i hovedgaten.
Mange lokale kunstnere er også representert i bybildet og man kan finne mange fine ting i byens mange suvernir - og småbutikker.

Den flotteste utsikten over Dubrovnik får man ved å ta taubanen opp til Mnt. Srdj. Denne har stoppested rett ved Ploce - som er inngangen på østsiden av gamlebyen.
Fra brygga i gamlebyen er det flere som tilbyr ulike båtturer til de små øyene utenfor byen og til andre strender og hyggelige steder langs kysten
Det finnes flere fine strender rundt Dubrovnik, men ingen rene sandstrender.


Rett øst for gamlebyen ligger en fin strand med utsikt mot gamlebyen. Her må man dog belage seg på at det er relativt trangt om plassen i høysesong.
I et frodig område i den nyere delen av byen finnes det flere strender, fine turveier langs sjøen, restauranter og lekeplasser.
Stradum, promenaden i Dubrovnik
Kroatiaperler har flere fine boliger i dette området. Det tar ca 10-15 min med buss fra dette området til gamlebyen.

I de små landsbyene utenfor Dubrovnik, er det mange fine strender og vakker natur. Her finner du de fleste av Kroatiaperlers leiligheter, og noen har også tilgang til basseng. Vi har også noen leiligheter som ligger nærmere gamlebyen .

Dubrovnik er svært sjarmerende, men ikke veldig fremkommelig for rullestolbrukere og barnevogner, da det er mange trapper i selve byen. Reiser man med små barn anfebaler vi derfor bæremeis hvis man skal inn i gamlebyen.
Reise til Dubrovnik?
Kroatiaperler tilbyr utleie av ferieboliger i og rundt Dubrovnik - leiligheter, rom, hus og villaer med og uten basseng. For å se Kroatiaperlers utvalg av ferieboliger i Dubrovnik og områdene rundt - klikk på knappen 'Ferieboliger i Dubrovnik' øverst på denne siden.KLIKK på bildene under for større versjon.

Les mer omTrygt å ferdes i Kroatia, også på kveldstidNydelig utsikt over DubrovnikBymuren i Dubrovnik
Bo i en av våre ferieleiligheter i Kroatia og opplev vakre DubrovnikHyggelige små serveringssteder i sjøkanten ved bymurenFra bymuren får du flott utsikt til hovedgaten i Dubrovnik
Den berømte Pileporten, inngangen til Dubrovnik gamlebyHavnen i gamlebyenVakker utsikt over sjøen i Dubrovnik
Krystallklart vann og idylliske strenderStort utvalg hyggelige restauranter i DubrovnikVakre strender og krystallklart vann i Kroatia
Shoppingmuligheter i DubrovnikSjarmerende og fargerike Dubrovnik
Kroatia - kveldsstemning i DubrovnikKombiner strandferie med kulturelle oplevelser i Dubrovnik
Havnen i DubrovnikPå Markedet i Dubrovnik gamlebyFantastisk utsikt over DubrovnikKultur og historie

Dubrovnik, opprinnelig kalt Ragusa, ble grunnlagt ca 600 år etter Kristus av gresk-romerske flyktninger.
Den gamle delen av byen ligger ute på en odde, godt beskyttet av den 2 km lange bymuren om er byens stolthet og stor turistattraksjon.

Byen var i flere århundrer en sterk handelsmakt, men mistet sin posisjon i 1667 da Dubrovnik ble utsatt for et stort jordskjelv. Jordskjelvet ødela det meste av byens kunst og arkitektur fra Renessansen. Kun Sponza palasset og Rektors palass står igjen fra tiden før jordskjelvet.
Byen ble gjenoppbygd i barokkstil, og var godt bevart frem til borgerkrigen i Jugoslavia i 1991-92 hvor mange bygg på nytt ble ødelagt, denne gang av bomber. I dag er byen igjen restaurert og fremstår etter manges mening som vakrere enn noen gang.

Bymuren har to innganger, hvorav Pileporten er hovedinngangen mot vest, Ploce inngangen mot øst. Det finnes også noen åpninger i muren mot brygga og sjøen. Innenfor muren ligger severdighetene på rekke og rad.
Til venstre etter inngangen av Pileporten går en bratt trapp som fører til toppen av bymuren (billetter kjøpes i en luke midt i trappen). En runde på bymuren med alle dens tårn er obligatorisk, og gir en fantastisk utsikt over bytakene, havet og området rundt. Husk gode sko og en flaske med vann. Det finnes kun et sted å få kjøp drikke oppe på muren.

Et oversiktskart over øvrige severdigheter får du på turistkontoret, som ligger midt i den brede marmorbelagte gaten som kalles Stradun og Placa, rett innenfor Pileporten. Det er også mulig å delta på en guidet tur i byen. Gå ikke glipp av Sponza palasset, Rektor palasset som i dag huser det kunst- og kulturhistorisk museet, Fransiskanerklosteret, katedralen eller det gamle apoteket.
Fra Stradun går det sjarmerende, trange sidegater, med bratte trapper oppover mot muren. Her finner du mange koselige restauranter, barer og små butikker. Langs brygga og sjøen finnes også noen restauranter.

     
                                                         Tilbake til topp


 
 

Natur og strender

Dubrovnik er også en naturperle med de høye Biokovo-fjellene i bakgrunnen og sin frodige natur.
Fra Dubrovnik kan du se en liten øy ved navn Lokrum med en fantastisk frodig natur. Øyen benyttes av byens innbyggere som vil vekk fra byens travle turistgater. På øya finner du badeviker, klipper, frodig natur og en botanisk hage med mange tropiske planter og ikke minst mange vakre påfugler som vandrer omkring. Det finnes også en liten innsjø inne på øya og muligheter for å kjøpe forfriskninger.
Det finnes flere fine strender rundt Dubrovnik, men ingen strender har sand. Rett øst for gamlebyen ligger en fin strand med utsikt mot gamlebyen. Her må man dog belage seg på at det er relativt trangt om plassen i høysesong.
I et frodig strandområde i den nyere delen av byen finnes det flere strender, fine turveier langs sjøen, restauranter og lekeplasser. Kroatiaperler har flere fine boliger i dette området. Det tar ca 10-15 min med buss fra dette området til gamlebyen.

I de små landsbyene utenfor Dubrovnik, er det mange fine strender og vakker natur. Her finner du de fleste av Kroatiaperlers utleie enheter, men vi har også noen boliger ved gamlebyen .


                                                         Tilbake til topp


 

Overnatting

Skal du til Dubrovnik bør du bestille på forhånd. Byen er liten og turiststrømmen så stor at det kan være vanskelig å finne bosted av akseptable kvalitet.
Det kan anbefales å bosette seg i en av de små landsbyene litt utenfor byen, hvor du finner flotte strender og langt roligere tempo enn inne i Dubrovnik by. Busser går hyppig til langt på kvelden. Kroatiaperler tilbyr mange fine bosteder i utkanten av Dubrovnik.
Hotell i Dubrovnik er dyrt. Du må regne med minimum 1500,- for dobbeltrom av ordinær standard i gangavstand til gamlebyen. De fleste hotellene ligger et stykke fra gamlebyen, f.eks. i området Babin Kuk, ca 15 min. med buss fra gamlebyen.
Ønsker man å bo midt i gamlebyen må man være klar over at prisene er høye, og at det sjelden finnes aircondition eller balkong. Tusenvis av turister vil selvfølgelig også medføre noe støy i høysesong.

Privat innkvartering er langt billigere enn hotell, men også dette er dyrere i Dubrovnik enn ellers i landet.


                                                         Tilbake til topp


 

Praktisk

Dubrovnik er dessverre ikke et særlig egnet reisemål for sterkt funksjonshemmede. Byen består av mye trapper, bratt terreng og ujevne steinlagte gater.
Reiser du med små barn kan det være lurt å ta med en bæremeis slik at du får sett mer av byen. Det er lite praktisk å få med barnevogn opp alle trapper, eller oppe på muren.


                                                         Tilbake til topp


 

Restauranter

I enkelte reiseskildringer fra Kroatia beskrives maten som dårlig. Disse jounalistene har sannsynligvis besøkt restaurantene midt i gamlebyen i Dubrovnik eller på andre in-steder. I gamlebyen i Dubrovnik står det "innkastere" utenfor restaurantene, og siden de alltid har nye gjester å ta av, trenger de ikke å legge sin sjel i matlagingen.

Detaljer og konkrete tips om restauranter gir vi informasjon om i reiseinformasjonen vi sender ut til våre kunder i god tid før avreise.  
                                                         Tilbake til topp


 

Severdigheter

Mostar
Er du interesert i kultur og historie bør du også ta turen til Mostar, en vakker by i Bosnia-Hercegovina, med den berømte broen over elven Neretva som ble bombet og ødelagt under siste krig. Broen er nå gjenoppbygd i tilnærmet lik stand som den opprinnelige.
I Mostar bor muslimene på den ene siden av elven, katolikkene på den andre, og dette setter sitt preg på byen.
Den gamle delen av byen ligger svært idyllisk til ned mot elvekanten. Her finner du trange, steinlagte smug med koselige cafeer og godt med uteliv også på kveldstid.
Det går jevnlig buss fra Dubrovnik til Mostar som bruker ca 2 timer. Det arrangeres også dagsturer fra Dubrovnik til Mostar.
Sarajevo ligger litt lenger inn i fjellområdet og denne byen er også vel verdt et besøk. Byen er opprinnelig handelsentrum mellom Østen og Europa, og dette setter sitt tydelige preg på den spennende byen. Norwegian flyr nå til Sarajevo og du kan dermed velge å reise hjem herifra til Norge.

Båttur
Fra brygga i gamlebyen tilbys det mange ulike båtturer til de små øyene utenfor byen og langs kysten. Noen av båtene er sightseeingbåter som tar deg med på korte eller lange turer, andre tilbyr transport fra Dubrovnik til landsbyene rundt, hvor det finnes fine strender som ikke er like overfylte som strendene inne i Dubrovnik.
Mange av båtene går til en liten øy, Lokrum, rett utenfor Dubrovnik.

En kombinasjon av noen dager med turistliv i Dubrovnik, og avslapping på en av de vakre øyene i Dalmatia, gir en fullkommen ferie. Det går båt direkte fra Dubrovnik til både Korcula, Hvar og Mljet.
Øya Hvar er kåret til en av verdens 10 vakreste øyer, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor: frodig natur, vakre strender, idylliske landsbyer og en godt bevart arkitektur, gjør øya til en sann ferieperle.
Øya Korcula er like vakker naturmessig, men har færre landsbyer enn øya Hvar. Korcula by er imidlertid en av Kroatias vakreste og landsbyen Lumbarda har fine sandstrender.

Ston ligger ca en time nord for Dubrovnik. Byen har et severdig festningsverk rundt byen og åsen bak, som minner om den kinesiske mur i miniatyr. På vei mot Ston ligger Mali Ston, hvor det drives oppdrett av muslinger.
Stedet er viden kjent for god sjømat - her finner du flere utmerkede restauranter.

Makarska-kysten med krystallklart vann og vakre strender, ligger nord for Dubrovnik.

Nasjonalparken Mljet ligger ute på øya med samme navn. Det går daglig båt fra Dubrovnik.

Montenegro med sine vakre fjorder kan også være en fin dagstur-utflukt. For mer informasjon om Montenegro les her.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Shopping

Det er generelt dyrere å handle i Dubrovnik enn andre steder i Kroatia. Italienske sko og vesker i skinn kan du likevel få kjøpt langt billigere enn prisen du må betale i Norge. På kjente merkevarer er imidlertid ikke prisforskjellen like stor.

I den nyere delen av byen finnes alle typer forretninger, men utvalget er ikke like bra som i Split eller Zagreb.
Innenfor murene i gamlebyen finner du mange små butikker som selger smykker, bilder, sko, vesker, souvenier og ekslusive italienske merkevarer.
Rett utenfor muren, ved Pileporten, finnes det et marked som selger egenproduserte varer og importerte imitasjoner av kjente merkevarer til lave priser. Ved båthavnen selges broderte duker.
Det finnes også en rekke kunstgallerier i byen.


                                                         Tilbake til topp


 

Transport

Rundt gamlebyen, som ligger på en halvøy, er det bratt og trange gater. Det er derfor ikke enkelt å komme helt ned til denne delen av byen med bil.
De fleste bussene stopper også utenfor gamlebyen på en busstasjon hvor det går mate-busser inn til porten av gamlebyen. Innenfor bymuren slipper ingen motoriserte kjøretøyer til.
Busstasjonen befinner seg i utkanten av gamlebyen og fungerer som et knutepunkt hvor både lokalbusser og busser til større byer i Kroatia havner. Det går for eksempel buss til Split annen hver time.
Noen hundre meter fra busstasjonen går ferjene.

Flyplassen ligger ca 20 km syd for byen. Dit kommer du enten ved å ta buss eller taxi.
Det finnes ikke jernbanelinjer til Dubrovnik.
Taxi er forholdsvis dyrt i Kroatia, de andre transportmidlene er billige. Bussturen til Split koster ca 150 kroner og ferjen til øya Hvar omtrent det samme.
Båtturen mellom Dubrovnik og Hvar er en vakker naturopplevelse. Ferden går via øya Korcula, og du vil se mange øyer, høye fjell og frodig natur. Turen tar omlag 6,5 t. Ferjen har soldekk og kafee, men kafeen har noe begrenset åpningstid.

Bussturen mellom Split og Dubrovnik er også flott. Veien går langs de høye fjellene, og du vil se nydelige bukter, små landsbyer og frodig natur. På veien passeres også et våtmarksområde hvor det dyrkes all slags frukt og grønnsaker.
Turen tar ca 4,5 t, inkludert flere pauser på turen (Aircondition på bussen).


                                                         Tilbake til topp


 

Reisebeskrivelse

Fra Norge flyr SAS, Flyr og Norwegian til Dubrovnik flere dager i uken i sommerhalvåret. For mer informasjon om hvordan man kan komme seg til Kroatia: se under menyen Reise øverst på vår nettside.

Reisetips for Dubrovnik og omegn får du tilsendt noen uker før avreisen.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser