SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Gradac  Nyhet!
 Podgora
 Igrane
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Zadar
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Fazana
 Rabac
 Cres
 Baska


CRUISE
 Skjærgårdscruise
 Skjærgårdscruise
  med sykkelmulighetKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Kontakt oss    Betingelser

Skjærgårdscruise
Sesong 2019
Natur og kultur

8 dager / 7 netter - Starter og ender i SplitKroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården fra en koselig motor yacht, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg med god mat som kokken tilbringer hver dag. I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet – eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste destinasjon. Kveldene har du fri til å finne en god restaurant eller oppdage de mange, flotte severdighetene den Kroatiske kysten har.

Vi starter og ender dette cruiset i fantastiske Split og underveis besøker vi to nasjonalparker; Krka med sine fossefall og Kornati øyene, som ifølge legenden Gud skapte da han kastet en håndfull jord over skulderen inn i Adriaterhavet.

Høydepunktene inkluderer bl.a. den UNESCO-beskyttede gamlebyen i Trogir, Zadar med sitt sjøorgel og Šibenik med sin berømte katedral. Underveis får du mange anledninger til å nyte det krystallklare Adriaterhavet på våre mange badestopp, og oppdage flere koselige landsbyer.

Velkommen!RUTEN

Dag 1 (Lørdag) Split - Rogoznica
Avreise fra Split havn kl. 13:00. Lunsj underveis og badestopp om ettermiddagen i en stille bukt. Overnatting i Rogoznica som er en koselig, liten landsby med flere gode restauranter og små kafeer. Nyt et måltid med områdets kjente vin Babic.

Dag 2 (Søndag) Rogoznica - fossefallene Krka (Skradin) - Šibenik - Vodice
Etter frokost fortsetter vi videre til fossefallene i Krka. Oppdag denne vakre nasjonalparken, dens flotte natur og vakre fossefall, samt den lille havnebyen Skradin ved inngangen til nasjonalparken. Vi spiser lunsj ombord på båten mens ferden går langs Krka dalen opp mot Šibenik. Ettermiddagen er fri til å utforske denne historiske byen. Her kan du besøke et slott ovenfor sentrum og flere andre, vakre historiske bygninger, som Foscolo palasset (gotisk stil) eller St. Laurent kirken i barokkstil. Når kvelden nærmer seg går dagens siste etappe til den livlige byen Vodice, hvor vi skal tilbringe natten. Her er det mange hyggelige restauranter og kafeer å velge mellom, eller hvorfor ikke bare ta en spasertur langs de flotte strendene eller besøke et av de spennende galleriene i denne byen.

Dag 3 (Mandag) Vodice - nasjonalparken Kornati - Sali
Vårt neste mål på reisen er den berømte nasjonalparken Kornati – et område som består av 140 små øyer og skjær og her finner du undervannsgrotter, solrike bukter og krystallklart vann. Ifølge legenden var det slik at da Gud skapte verden, kastet han en handfull jord over skulderen inn i Adriaterhavet, og der den falt, vokste Kornati-øyene. Her ligger det ruiner av en gammel Illyrisk festning, romerske villaer, den gamle kirken St. Mary og middelalderske festninger og bosetninger. Etter en fantastisk dag full av mange flotte inntrykk, overnatter vi i Sali på Dugi Otok (”Den lange øya”).

Dag 4 (Tirsdag) Sali - Zadar
Tirsdag morgen er reservert for bading. Avreise til Zadar om ettermiddagen, hvor vi overnatter i havnen. Her har du mulighet til å bli med på en guidet rundtur i byen med engelsktalende guide. Zadar har i mange århundrer vært metropolen i Dalmatia, og er en by som kan vise til 3000 år med historie og en rekke flotte kirker og monumenter fra ulike tidsepoker under forskjellige herredømmer; her finner du det gamle romerske forum datert til 1. århundre e.Kr., den bysantinske kirken St. Donats datert til det 9. århundre e.Kr. Dette er den mest berømte basilikaen fra middelalderen og er i dag et symbol på byen Zadar. De mektige bymurene er fra det 16. århundre e.Kr., og her finner du en rekke palasser, villaer og annen monumental arv. Byen er full av flotte restauranter i sentrum, og vi har tidligere nevnt noen av de historiske monumentene som finnes i og rundt byen – og vi må ikke glemme å nevne det berømte sjøorgelet som spiller ved hjelp av bølgene i havet.

Dag 5 (Onsdag) Zadar - Zlarin
I dag vender vi nesen tilbake til Dalmatiakysten igjen. I en av de vakre buktene underveis tar vi et badestopp. Etter lunsj seiler vi videre Sørover og overnatter i landsbyen Zlarin på en av øyene langs kysten.

Dag 6 (Torsdag) Zlarin - Trogir
Etter frokost er det avreise med en badestopp i en av buktene, og etter lunsj besøker vi den vakre middelalderbyen Trogir, som ligger på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen ligger på en liten øy og består av labyrinter av trange gater med koselige butikker og restauranter. Trogir ble grunnlagt av grekere 380 f.Kr. og er en av Kroatias best bevarte byer, med en rekke praktfulle monumenter. St. Lauretius-katedralen som ligger midt inne i byen er blant de viktigste monumentene i Kroatia. I dag er Trogir et levende museum med en rekke hyggelige restauranter, små caféer og butikker innenfor murene.

Dag 7 (Fredag) Trogir - Split
Fredag reiser vi tilbake til Split, men først etter en hel dag med bading i det fantastiske Adriaterhavet! Vi stopper i en av buktene på Ciovo øya som er forbundet med Trogir med en bro. Om ettermiddagen fortsetter vi mot vår siste havn mens du nyter den fantastiske utsikten over Split Riviera med dens palmer og flotte bygninger. Her har du mulighet for å delta i en omvisning i Split med en engelsktalende guide. Split har en rekke severdigheter og kulturelle aktiviteter å by på og er i dag en moderne by med 1700 år historie. Den gamle delen av byen ligger innenfor murene til keiser Diokletians palass, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Palasset regnes som en av de mest verdifulle bygninger av romersk arkitektur langs Adriaterhavskysten. Split er en levende by hvor kroatiske familier lever innenfor palassets murer som de alltid har gjort. Overnatting i Split.

Dag 8 (Lørdag) Split
Utsjekking etter en tidlig frokost.


ENDRINGER

Arrangør forbeholder seg retten til å gjøre endringer i reiseruten, avhengig av vind og værforhold eller organisatoriske krav.


BARN

Barn vil få servert samme mat som de voksne, men dersom det er spesielle behov, kan man gi beskjed når man bestiller, så vil de gjøre sitt beste for å tilpasse måltidene.

Dersom man reiser med barn uten svømmeferdigheter, anbefaler vi at dere tar med godkjent flytevest da flytevestene på skipene kun er ment for evakuasjonssituasjoner, samt at det i Kroatia ikke holder samme standard som i Norge.


BÅTENE SOM BENYTTES PÅ DISSE TURENE

Båten ligger normalt i ro om natten, slik at man får en god natts søvn. Noen ganger starter de opp litt før frokost hvis man skal forflytte seg til nytt sted.

Kategori Premium skip:
Nybygde skip med romslige kabiner med privat dusj/toalett, aircondition, dobbeltseng eller enkeltsenger.

Kategori Traditional skip:
Kabiner med privat dusj/toalett (tredje seng tilgjengelig på forespørsel), for det meste køyesenger.

Alle skipene har WI-FI ombord.

Kapteinen og hans mannskap danner et erfarent team, som vet å skjemme bort sine gjester med deilige spesialiteter. Lugarene har enkelt, men funksjonelt utstyr og er innredet med to senger eller dobbeltseng og en liten garderobe eller en åpen hylle. Det er nok plass til å sove og oppbevare reisevesker. På grunn av formen på skipets skrog, kan størrelsen på lugarene varierer. Imidlertid er en prisdifferensiering laget kun med hensyn til lugarer "på dekk" og "under dekk". Soldekket er bekvemmelig for soling og avslapning, og noen av skipene en karakteristisk plattform ved akterenden hvorfra du enkelt kan ta et bad i sjøen, alternativt er det stige- eller trappetilgang til sjøen.


MÅLTIDER OM BORD

Kokken om bord er medlem av mannskapet og forbereder frokost og et varmt måltid om dagen. Disse turene, som inkluderer halvpensjon, starter som regel med lunsj på ankomstdagen og slutter med frokost på avreisedagen.

GUIDING

Det er muligheter for guidede turer eller ekskursjoner mot avgift. Full oversikt over priser og hvilke turer får dere ved ankomst.


INKLUDERT I PRISEN

 • 8-dagers-tur på en motoryacht med et mannskap.
 • 7 netter på en motoryacht i dobbeltlugar med dusj/wc.
 • 7 x halvpensjon ombord på skipet (frokost og varm lunch som består av forrett, hovedrett av kjøtt eller fisk samt dessert).
 • 1 liter vann pr/pers/dag
 • Sengetøy og håndklær.

VALGFRITT TILLEGG

 • Tillegg for lugar på dekk kr 900,- pr pers. Må forhåndsbestilles.
 • Tillegg for enkeltmanns lugar under dekk (på forespørsel).
 • Tillegg for enkeltmanns lugar på dekk (på forespørsel).
 • En trygg parkeringsplass hvis ankomst med bil (på forespørsel, skal betales på stedet).
 • Inngang til nasjonalparker: prisene varierer fra 10–15,- EUR pr. person avhengig av sesong og park.
 • Helpensjon: 115,- EUR per person / uke (min.10 personer nødvendig).
 • På 1 og 2 kategori skip blir gjestene utstyrt med to håndklær for personlig bruk per uke.
  Ekstra håndklær kan leies for 3,- EUR
  Badehåndklær 5,- EUR pr uke/håndkle.
  Strandhåndkle kan kjøpes ved ankomst for 10,- EUR.

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Obligatorisk tillegg: Turist-skatt og havneavgifter for cruise (betales til kapteinen): 40,- EUR pr person pr uke.
 • Drikke om bord.
 • Fly til Split.
 • Taxi transfer Split flyplass – Split havn (kan bestilles).
 • Tips til mannskap og reiseledere.

RABATTER

 • Trippellugar kun på forespørsel da flere skip ikke kan tilby denne muligheten. Hvis lugar til tre personer er tilgjengelig vil det være 30 % rabatt for den tredje personen dersom denne også er voksen. De lugarene hvor dette er mulig er utstyrt med en fransk seng (smal dobbeltseng – normalt 1,40 m bred) og en enkel køyeseng over. Slike lugarer må forespørres, da det ikke finnes trippellugarer på alle båtene.
 • Barn under 10 år får 50% rabatt på hovedprisen for turen.
 • I kombinasjon med en annen skjærgårdstur får du på andre tur en rabatt på 400,- kr pr person.

DATOER OG PRISER

DatoerSpesieltPris pr person i dobbel lugar under dekk.
01.06 - 08.06.2019  7500 kr  (Premium skip)
22.06 - 29.06.2019  6900 kr  (Traditional skip)
27.07 - 03.08.2019  9200 kr  (Premium skip)
27.07 - 03.08.2019  10500 kr  (Premium Superior skip)Minimum antall deltakere for at turen skal gjennomføres: 15 personer
Maksimum antall deltakere mulig: 22 personer

Vi tar forbehold om trykkfeil.


Ønsker du å bestille transport til eller fra cruiset ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.
Tilbake til skjærgårdscruise


  © 2009-2019 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser