SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Gradac  Nyhet!
 Podgora
 Igrane
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Zadar
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Fazana
 Rabac
 Cres
 Baska


CRUISE
 Skjærgårdscruise
 Skjærgårdscruise
  med sykkelmulighetKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Kontakt oss    Betingelser

Skjærgårdscruise
Sesong 2019
Sydlige perler : enveiscruise Dubrovnik - Split

8 dager / 7 netter - Starter i Dubrovnik og ender i SplitKroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården fra en koselig motor yacht, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg med god mat som kokken tilbringer hver dag. I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet – eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste destinasjon. Kveldene har du fri til å finne en god restaurant eller oppdage de mange, flotte severdighetene den Kroatiske kysten har.

Vi kaster loss fra den fantastiske byen Dubrovnik og avslutter turen i flotte Split; to nydelige byer med imponerende bygninger, begge på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

I løpet av denne uken vil du oppleve de små, sjarmerende perlene som Vis, den ytterst bebodde øyen som lenge var isolert, og Mljet, den frodige og grønne øya som også er en nasjonalpark. I tillegg vil du også få oppleve kjente og populære destinasjoner som jet-set byen Hvar, middelalderbyen Korčula og den berømte stranden Zlatni Rat på Bol.

Velkommen!RUTEN

Dag 1 (Lørdag) Dubrovnik - Šipan eller Slano
Avgang fra Dubrovnik (havnen Gruz) kl. 13:00, hvor vi spiser lunsj mens vi seiler langs den sørlige Dalmatiakysten til den største av Elafitiøyene; Šipan - en rolig øy overøst med hundrevis av forskjellige ville krydder, blomster og frukt - eller Slano på fastlandet. Begge stedene er koselige og fredelige fiskerlandsbyer hvor du kan oppleve den fantastiske solnedgangen. Overnatting i havnen.

Dag 2 (Søndag) Šipan eller Slano - Mljet -Korčula
Etter frokost fortsetter vi mot en av de grønneste øyene i Adriaterhavet; øya og nasjonalparken Mljet. Sykler kan leies, her er det et stort utvalg av forskjellige løyper for enhver smak. Eller om du ønsker og bare ta et bad, snorkle eller bare nyte solen på den fredelige øya er det selvfølgelig også mulig. Vi fortsetter videre mot Korčula, hvor vi ankommer sen ettermiddag, som sies å være fødestedet til oppdagelsesreisende og eventyreren Marco Polo. Den eldste delen består kun av gamle flotte steinhus med trange smug og mange vakre ornamenter. Langs sjøen finnes en hyggelig promenade med store palmer, koselige caféer og restauranter. Ser man Korčula by fra luften vil man oppdage at de smale gatene i byen og husene som står tett i tett, utgjør et mønster som ser ut som et fiskebein. Denne strukturen ble utformet for å beskytte innbyggerne mot vind og sol. Ved ankomst i Korčula by, kan du nyte en spasertur gjennom gatene og de trange smugene eller sette deg ned på en av de mange konobas, restauranter eller barer som ligger innenfor og rundt bymuren. Mulighet for å være med på en guidet tur i Korcula (inkludert på Premium Superior). Overnatting i Korčula havn.

Dag 3 (Mandag) Korcula - Biševo - Vis
I de tidlige morgentimene kaster vi loss og seiler mot øya Vis, den ytterste bebodde øya i Kroatias skjærgård. Underveis gjør vi et stopp ved den lille øya Biševo, for å besøke den Blå Grotte - et fantastisk naturfenomen. Dette besøket har værforbehold, men dette vil guidene informere om underveis. Inngangbilletten til Den Blå Grotte koster ca 14 euro, og er ikke inkludert i prisen. Vi fortsetter videre mot øya Vis. Øya har en lang og rik historie, og har vært befolket i mange århundrer takket være sin strategiske posisjon og sine naturrikdommer. Vis var frem til 1989 en militær sone på grunn av sin strategiske plassering, men nå er øya åpen for alle. På grunn av sin isolasjon, har Vis en spesiell sjarm; 'Middelhavet slik det en gang var '. WWF (World Wide Fond for Nature) har tidligere kåret øya Vis til en av de 10 siste paradis i Middelhavslandene, i betydningen at det fortsatt er urørt og bevaringsverdig natur og kyst her. Natten tilbringes i byen Vis, som ligger på nordsiden av øya, utviklet nær restene av det antikke Issa, den første byen i Kroatia. Her kan du besøke restene av den romerske thermal ”Place”, bymuseet eller bare ta en spasertur for å nyte denne koselige byen.

Dag 4 (Tirsdag) Vis- Šćedro- Hvar by
Tidlig om morgenen vi drar mot den lille øya Šćedro hvor vi har nok tid til å slappe av og nyte det rene, krystallblå vannet. Avreise til Hvar etter lunsj. Øya Hvar er den lengste øya i Adriaterhavet og blir ofte referert til som solskinnsøya. Ankomst Hvar by dagtid, som er et yndet reisemål for jet-settere fra hele verden. Muligheter for en guidet tur i Hvar By (inkludert i Premium Superior). I Hvar by finner vi renessansekatedralen med sitt opprinnelige tårn, og i tillegg det eldste teateret i Europa som ble grunnlagt i Hvar by i 1612. Ta en tur opp til den spanske festningen som troner over byen. Herfra får du en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende øyene. Byen Hvar tilbyr et rikelig utvalg av restauranter, barer og kafeer som er åpne til langt på natt.

Dag 5 (Onsdag) Hvar - Bol - Makarska
Vi forlater byen og øya Hvar og fortsetter ferden mot neste destinasjon; øya Brač, nærmere bestemt til den koselige landsbyen Bol, som tidligere var en gammel fiskerlandsby som har blitt forvandlet til et populært turistmål. Bol er kjent for den berømte stranden ”Zlatni Rat”, som betyr ”gyllent horn” – og dette er en strandtunge som strekker seg ut i havet, hvor spissen på tungen endrer retning avhengig av vindretning og strømningene i vannet. Etter en badepause eller en kort tur i landsbyen går turen videre mot Makarska, et berømt turistmål med mange restauranter, barer og en vakker promenade langs sjøen ved den 1,5 km lange stranden. Overnatting i havnen.

Dag 6 (Torsdag) Makarska - Pučišća - Omiš
Tidlig om morgenen vi fortsette vår tur mot Pučišća, et typisk middelhavs sted, som ligger på nordsiden av øya Brač, hvor man blant annet kan besøke en steinverksted, et av de få steinverkstedene som er igjen i Europa. Vi fortsetter så til Omiš, en pittoresk by omgitt av bratte fjellsider, der elven Cetina renner ut i Adriaterhavet, og et populært sted for rafting. Her kan du klatre opp til den gamle festningen over byen eller ta en spasertur gjennom gamlebyen i Omiš og oppdage historien bak denne byen som var beryktet på grunn av piratene som holdt til her under middelalderen og angrep pavens galeier og handelsskip som seilte fra Venezia, Split, Dubrovnik osv. Overnatting i havnen, Captains Dinner ombord.

Dag 7 (Fredag) Omiš - Split
Vi fortsetter turen vår mot vår siste destinasjon; byen Split, en moderne by med 1700 år historie. Den gamle delen av byen ligger innenfor murene til keiser Diocletians palass, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Palasset regnes som en av de mest verdifulle bygninger av romersk arkitektur langs Adriaterhavskysten. Området er bilfritt og gatene er veldig smale, med noen åpne torg hvor det yrer av liv fra alle kaffebarene. Split er en levende by hvor kroatiske familier lever innenfor palassets murer som de alltid har gjort. Ved ankomst anbefaler vi å delta i vår omvisning i Split med en engelsktalende guide (inkludert i Premium og Premium Superior). Overnatting i Split.

Dag 8 (Lørdag) Split
Utsjekking etter frokost.


ENDRINGER

Arrangør forbeholder seg retten til å gjøre endringer i reiseruten, avhengig av vind og værforhold eller organisatoriske krav.


BARN

Barn vil få servert samme mat som de voksne, men dersom det er spesielle behov, kan man gi beskjed når man bestiller, så vil de gjøre sitt beste for å tilpasse måltidene.

Dersom man reiser med barn uten svømmeferdigheter, anbefaler vi at dere tar med godkjent flytevest da flytevestene på skipene kun er ment for evakuasjonssituasjoner, samt at det i Kroatia ikke holder samme standard som i Norge.


BÅTENE SOM BENYTTES PÅ DISSE TURENE

Båten ligger normalt i ro om natten, slik at man får en god natts søvn. Noen ganger starter de opp litt før frokost hvis man skal forflytte seg til nytt sted.

Kapteinen og hans mannskap danner et erfarent team, som vet å skjemme bort sine gjester med deilige spesialiteter. Lugarene har enkelt, men funksjonelt utstyr og er innredet med to senger eller dobbeltseng og en liten garderobe eller en åpen hylle. Det er nok plass til å sove og oppbevare reisevesker. På grunn av formen på skipets skrog, kan størrelsen på lugarene varierer. Imidlertid er en prisdifferensiering laget kun med hensyn til lugarer "på dekk" og "under dekk". Soldekket er bekvemmelig for soling og avslapning, og noen av skipene en karakteristisk plattform ved akterenden hvorfra du enkelt kan ta et bad i sjøen, alternativt er det stige- eller trappetilgang til sjøen.

Skipene som kjører på disse turene, er såkalte kategori Premium skip:
Nybygde skip med romslige kabiner med privat dusj/toalett, aircondition, dobbeltseng eller enkeltsenger. Prisen inkluderer kapteinens middag og sightseeing i Dubrovnik. Alle skipene har WI-FI ombord.


MÅLTIDER OM BORD

Kokken om bord er medlem av mannskapet og forbereder frokost og et varmt måltid om dagen. Disse turene, som inkluderer halvpensjon, starter som regel med lunsj på ankomstdagen og slutter med frokost på avreisedagen.

GUIDING

På dette cruiset er prisen inkludert engelsktalende guidet tur i Dubrovnik.
Det er også muligheter for andre guidede turer eller ekskursjoner mot avgift. Full oversikt over priser og hvilke turer får dere ved ankomst.INKLUDERT I PRISEN

 • 8-dagers-tur på en motoryacht med et mannskap.
 • 7 netter på en motoryacht i dobbeltlugar med dusj/wc.
 • 7 x halvpensjon ombord på skipet (frokost og varm lunch som består av forrett, hovedrett av kjøtt eller fisk samt dessert).
 • 1 liter vann pr/pers/dag
 • Sengetøy og håndklær.
 • Engelsktalende guide i Dubrovnik.

VALGFRITT TILLEGG

 • Tillegg for lugar på dekk kr 900,- pr pers. Må forhåndsbestilles.
 • Tillegg for enkeltmanns lugar under dekk (på forespørsel).
 • Tillegg for enkeltmanns lugar på dekk (på forespørsel).
 • En trygg parkeringsplass hvis ankomst med bil (på forespørsel, skal betales på stedet).
 • Inngang til nasjonalparker: prisene varierer fra 10–15,- EUR pr. person avhengig av sesong og park.
 • Helpensjon: 115,- EUR per person / uke (min.10 personer nødvendig).
 • På 1 og 2 kategori skip blir gjestene utstyrt med to håndklær for personlig bruk per uke. Ekstra håndklær kan leies for 3,- EUR, badehåndklær 5,- EUR pr uke/håndkle. Strandhåndkle kan kjøpes ved ankomst for 10,- EUR.

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Obligatorisk tillegg: Turist-skatt og havneavgifter for cruise (betales til kapteinen): 40,- EUR pr person pr uke.
 • Drikke om bord.
 • Fly til Split.
 • Taxi transfer Split flyplass – Split havn (kan bestilles).
 • Tips til mannskap og reiseledere.

RABATTER

 • Trippellugar kun på forespørsel da flere skip ikke kan tilby denne muligheten. Hvis lugar til tre personer er tilgjengelig vil det være 30% rabatt for den tredje personen dersom denne også er voksen. De lugarene hvor dette er mulig er utstyrt med en fransk seng (smal dobbeltseng – normalt 1,40 m bred) og en enkel køyeseng over. Slike lugarer må forespørres, da det ikke finnes trippellugarer på alle båtene.
 • Barn under 10 år får 50% rabatt på hovedprisen for turen.
 • I kombinasjon med en annen skjærgårdstur får du på andre tur en rabatt på 400,- kr pr person.

DATOER OG PRISER

DatoerSpesieltPris pr person i dobbel lugar under dekk.
11.05 - 18.05.2019 Fullbooket! 7900 kr  (Premium Superior skip)
11.05 - 18.05.2019 Fullbooket! 6900 kr  (Premium skip)
25.05 - 01.06.2019  6900 kr  (Premium skip)
25.05 - 01.06.2019  7900 kr  (Premium Superior skip)
08.06 - 15.06.2019 Fullbooket! 7500 kr  (Premium skip)
08.06 - 15.06.2019 Fullbooket! 8500 kr  (Premium Superior skip)
29.06 - 06.07.2019 Fullbooket! 9500 kr  (Premium skip)
29.06 - 06.07.2019 Fullbooket! 10500 kr  (Premium Superior skip)
27.07 - 03.08.2019  10500 kr  (Premium Superior skip)
27.07 - 03.08.2019  9500 kr  (Premium skip)
10.08 - 17.08.2019 Ledige lugarer under dekk. 10500 kr  (Premium Superior skip)
24.08 - 31.08.2019 Ledige lugarer under dekk. 9200 kr  (Premium skip)
24.08 - 31.08.2019 Ledige lugarer under dekk. 10200 kr  (Premium Superior skip)
07.09 - 14.09.2019 Fullbooket! 8300 kr  (Premium skip)
21.09 - 28.09.2019 Fullbooket! 7500 kr  (Premium skip)
05.10 - 12.10.2019  6500 kr  (Premium skip)Minimum antall deltakere for at turen skal gjennomføres: 15 personer
Maksimum antall deltakere mulig: 36 personer

Vi tar forbehold om trykkfeil.


Ønsker du å bestille transport til eller fra cruiset ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.
Tilbake til skjærgårdscruise


  © 2009-2019 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser