SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Gradac  Nyhet!
 Podgora
 Igrane
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Zadar
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Fazana
 Rabac
 Cres
 Baska


CRUISE
 Skjærgårdscruise
 Skjærgårdscruise
  med sykkelmulighetKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Kontakt oss    Betingelser

Skjærgårdscruise
Sesong 2019
Sydlige perler : enveiscruise Split - Dubrovnik

8 dager / 7 netter - Starter i Split og ender i DubrovnikKroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården fra en koselig motor yacht, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg med god mat som kokken tilbringer hver dag. I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet – eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste destinasjon. Kveldene har du fri til å finne en god restaurant eller oppdage de mange, flotte severdighetene den Kroatiske kysten har.

Denne turen starter i Split og ender i Dubrovnik; to fantastiske byer med imponerende bygninger, begge på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

I løpet av denne uken vil du oppleve kjente og populære destinasjoner som jet-set byen Hvar, middelalderbyen Korčula og den berømte stranden Zlatni Rat på Bol. I tillegg vil du også få oppleve de små, sjarmerende perlene som Vis, den ytterst bebodde øyen som lenge var isolert, og Mljet, den frodige og grønne øya som også er en nasjonalpark.

Velkommen!RUTEN

Dag 1 (Lørdag) Split - Makarska
Vi kaster loss fra Split havn kl. 13:00 og seiler nedover langs Dalmatiakysten mot Makarska Riviera. Etter lunsj ankommer vi Omiš, en pittoresk by omgitt av bratte fjellsider, der elven Cetina renner ut i Adriaterhavet. Her kan du prøve rafting i Cetina elven og møte skipet igjen i Makarska. Eller du kan klatre opp til den gamle festningen over byen eller ta en spasertur gjennom gamlebyen i Omiš og oppdage historien bak denne byen som var beryktet på grunn av piratene som holdt til her under middelalderen og angrep pavens galeier og handelsskip som seilte fra Venezia, Split, Dubrovnik osv. Det vil bli mulighet for et ettermiddagsbad på en av de vakre strendene i området. Overnatting i Makarska, et berømt turistmål med mange restauranter, barer og en vakker promenade langs sjøen ved den 1,5 km lange stranden.

Dag 2 (Søndag) Makarska - Bol - Stari Grad
Denne morgenen fortsetter vi ferden mot neste destinasjon; øya Brač, nærmere bestemt til den koselige landsbyen Bol, som tidligere var en gammel fiskerlandsby som har blitt forvandlet til et populært turistmål. Bol er kjent for den berømte stranden ”Zlatni Rat”, som betyr ”gyllent horn” – og dette er en strandtunge som strekker seg ut i havet, hvor spissen på tungen endrer retning avhengig av vindretning og strømningene i vannet. Etter en badepause og lunsj fortsetter vi vår ferd mot Stari Grad på øya Hvar. Ettermiddagen er fri til å utforske denne unike byen, som har blitt et mekka for kunstnere og kunstelskere. Åkrene rundt Stari Grad er de eldste i Kroatia og best bevarte eksempel på det gamle greske systemet av jordbruket. Sammen med den gamle byen er de en del av verdens kulturarv beskyttet av UNESCO.

Dag 3 (Mandag) Stari Grad - Hvar by
Vårt neste mål er byen Hvar, et yndet reisemål for jet-settere fra hele verden. Etter lunsj stopper vi for bading i det klare, krystallblå vannet utenfor de nærliggende Pakleni øyene. Vi reiser tilbake igjen til Hvar by på ettermiddagen etterfulgt av sightseeing i denne ekstraordinære byen (inkludert i Premium Superior). Hvar by byr på mange kulturelle og historiske steder, slik som renessanse katedralen, det eldste kommunale teateret i Europa grunnlagt i 1612, fransiskanerkloster, Benedictine klosteret som er berømt for sine kniplinger oppført på UNESCOs verdensarvliste og den spanske festningen som ruver høyt over byen. I byen er det et stort utvalg av restauranter og barer som er åpne til langt på natt.

Dag 4 (Tirsdag) Hvar by - Vis
I de tidlige morgentimene kaster vi loss og seiler mot øya Vis, den ytterste bebodde øya i Kroatias skjærgård. Underveis gjør vi et stopp ved den lille øya Biševo, for å besøke den Blå Grotte - et fantastisk naturfenomen. Dette besøket har værforbehold, men dette vil guidene informere om underveis. Inngangbilletten til Den Blå Grotte koster ca. 14 euro, og er ikke inkludert i prisen. Vi fortsetter videre mot øya Vis. Øya har en lang og rik historie, og har vært befolket i mange århundrer takket være sin strategiske posisjon og sine naturrikdommer. Vis var frem til 1989 en militær sone på grunn av sin strategiske plassering, men nå er øya åpen for alle. På grunn av sin isolasjon, har Vis en spesiell sjarm; 'Middelhavet slik det en gang var '. WWF (World Wide Fond for Nature) har tidligere kåret øya Vis til en av de 10 siste paradis i Middelhavslandene, i betydningen at det fortsatt er urørt og bevaringsverdig natur og kyst her. Natten tilbringes i byen Vis, som ligger på nordsiden av øya, utviklet nær restene av det antikke Issa, den første byen i Kroatia. Her kan du besøke restene av den romerske thermal ”Place”, bymuseet eller bare ta en spasertur for å nyte denne koselige byen.

Dag 5 (Onsdag) Vis - Korčula by
Mens vi spiser frokost går ferden videre mot byen Korčula, som sies å være fødestedet til oppdagelsesreisende og eventyreren Marco Polo. Den eldste delen består kun av gamle flotte steinhus med trange smug og mange vakre ornamenter. Langs sjøen finnes en hyggelig promenade med store palmer, koselige caféer og restauranter. Ser man Korcula by fra luften vil man oppdage at de smale gatene i byen og husene som står tett i tett, utgjør et mønster som ser ut som et fiskebein. Denne strukturen ble utformet for å beskytte innbyggerne mot vind og sol. Bli med på en guidet tur (inkludert i Premium Superior) eller nyt en spasertur gjennom gatene og de trange smugene og sett deg ned på en av de mange konobas, restauranter eller barer som ligger innenfor og rundt bymuren. Overnatting i Korčula havn.

Dag 6 (Torsdag) Korčula - Mljet - Sipan eller Slano
Vi fortsetter turen mot en av de grønneste øyene i Adriaterhavet; øya og nasjonalparken Mljet. Dagen er satt av til å nyte skjønnheten i nasjonalparken. Saltsjøene er forbundet til havet med en smal kanal, og i midten av den store innsjøen kan man besøke et gammelt kloster og kirke, eller man kan bruke en liten båt å streife rundt i nasjonalparken. Sykler kan også leies, her er det et stort utvalg av forskjellige løyper for enhver smak. Her har vi god tid til å bade, snorkle eller bare nyte solen på den fredelige øya før vi fortsetter videre til Sipan, en del av Elafitiøyene nær Dubrovnik, eller mot Slano på fastlandet. Begge stedene er små fiskerlandsbyer hvor vi overnatter i havnen. Captains Dinner ombord.

Dag 7 (Fredag) Sipan eller Slano - Dubrovnik
Tidlig om morgningen vi drar vi videre mot vårt endelige mål for reisen; Dubrovnik. Etter lunsj har vi en kort badestopp før vi ankommer denne vakre byen. Her kan du være med på sightseeing i gamlebyen og eventuelt også en tur med taubanen på fjellet Srđ for en fantastisk utsikt over gamlebyen og omkringliggende øyer. Vi anbefaler en spasertur på toppen av den 1940 m lange bymuren, synes man det blir for langt, er det fullt mulig og ikke gå hele runden. Overnatting i havnen Gruz.

Dag 8 (Lørdag) Dubrovnik
Utsjekking etter frokost.


ENDRINGER

Arrangør forbeholder seg retten til å gjøre endringer i reiseruten, avhengig av vind og værforhold eller organisatoriske krav.


BARN

Barn vil få servert samme mat som de voksne, men dersom det er spesielle behov, kan man gi beskjed når man bestiller, så vil de gjøre sitt beste for å tilpasse måltidene.

Dersom man reiser med barn uten svømmeferdigheter, anbefaler vi at dere tar med godkjent flytevest da flytevestene på skipene kun er ment for evakuasjonssituasjoner, samt at det i Kroatia ikke holder samme standard som i Norge.


BÅTENE SOM BENYTTES PÅ DISSE TURENE

Båten ligger normalt i ro om natten, slik at man får en god natts søvn. Noen ganger starter de opp litt før frokost hvis man skal forflytte seg til nytt sted.

Skipene som kjører på disse turene, er såkalte kategori Premium skip:
Nybygde skip med romslige kabiner med privat dusj/toalett, aircondition, dobbeltseng eller enkeltsenger. Prisen inkluderer kapteinens middag og sightseeing i Dubrovnik. Alle skipene har WI-FI ombord.

Kapteinen og hans mannskap danner et erfarent team, som vet å skjemme bort sine gjester med deilige spesialiteter. Lugarene har enkelt, men funksjonelt utstyr og er innredet med to senger eller dobbeltseng og en liten garderobe eller en åpen hylle. Det er nok plass til å sove og oppbevare reisevesker. På grunn av formen på skipets skrog, kan størrelsen på lugarene varierer. Imidlertid er en prisdifferensiering laget kun med hensyn til lugarer "på dekk" og "under dekk". Soldekket er bekvemmelig for soling og avslapning, og noen av skipene en karakteristisk plattform ved akterenden hvorfra du enkelt kan ta et bad i sjøen, alternativt er det stige- eller trappetilgang til sjøen.


MÅLTIDER OM BORD

Kokken om bord er medlem av mannskapet og forbereder frokost og et varmt måltid om dagen. Disse turene, som inkluderer halvpensjon, starter som regel med lunsj på ankomstdagen og slutter med frokost på avreisedagen.

GUIDING

På dette cruiset er prisen inkludert engelsktalende guidet tur i Dubrovnik.
Det er også muligheter for andre guidede turer eller ekskursjoner mot avgift. Full oversikt over priser og hvilke turer får dere ved ankomst.INKLUDERT I PRISEN

 • 8-dagers-tur på en motoryacht med et mannskap.
 • 7 netter på en motoryacht i dobbeltlugar under dekk med dusj/wc.
 • 7 x halvpensjon ombord på skipet (frokost og varm lunch som består av forrett, hovedrett av kjøtt eller fisk samt dessert).
 • 1 liter vann pr/pers/dag
 • Sengetøy og håndklær.
 • Kapteinens middag.
 • Engelsktalende guide i Dubrovnik.

VALGFRITT TILLEGG

 • Tillegg for lugar på dekk kr 900,- pr pers. Må forhåndsbestilles.
 • Tillegg for enkeltmanns lugar under dekk (på forespørsel).
 • Tillegg for enkeltmanns lugar på dekk (på forespørsel).
 • En trygg parkeringsplass hvis ankomst med bil (på forespørsel, skal betales på stedet).
 • Inngang til nasjonalparker: prisene varierer fra 10–15,- EUR pr. person avhengig av sesong og park.
 • Helpensjon: 115,- EUR per person / uke (min.10 personer nødvendig).
 • På kategori A+ og A skip blir gjestene utstyrt med to håndklær for personlig bruk per uke. Ekstra håndklær kan leies for 3,- EUR, badehåndklær 5,- EUR pr uke/håndkle. Strandhåndkle kan kjøpes ved ankomst for 10,- EUR.

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Obligatorisk tillegg:
  Turist-skatt og havneavgifter for cruise (betales til kapteinen): 40,- EUR pr person pr uke.
 • Drikke om bord.
 • Fly til Split.
 • Taxi transfer Split flyplass – Split havn (kan bestilles).
 • Tips til mannskap og reiseledere.

RABATTER

 • Trippellugar kun på forespørsel da flere skip ikke kan tilby denne muligheten. Hvis lugar til tre personer er tilgjengelig vil det være 30% rabatt for den tredje personen dersom denne også er voksen. De lugarene hvor dette er mulig er utstyrt med en fransk seng (smal dobbeltseng – normalt 1,40 m bred) og en enkel køyeseng over. Slike lugarer må forespørres, da det ikke finnes trippellugarer på alle båtene.
 • Barn under 10 år får 50% rabatt på hovedprisen for turen.
 • I kombinasjon med en annen skjærgårdstur får du på andre tur en rabatt på 400,- kr pr person.

DATOER OG PRISER

DatoerSpesieltPris pr person i dobbel lugar under dekk.
04.05 - 11.05.2019  7900 kr  (Premium Superior skip)
18.05 - 25.05.2019  7500 kr  (Premium skip)
18.05 - 25.05.2019  7900 kr  (Premium Superior skip)
22.06 - 29.06.2019 Fullbooket! 10200 kr  (Premium Superior skip)
06.07 - 13.07.2019 Fullbooket! 10500 kr  (Premium Superior skip)
20.07 - 27.07.2019 Fullbooket! 10500 kr  (Premium Superior skip)
03.08 - 10.08.2019 Fullbooket! 10500 kr  (Premium Superior skip)
10.08 - 17.08.2019  10500 kr  (Premium Superior skip)
24.08 - 31.08.2019 Kun en lugar ledig. 10200 kr  (Premium Superior skip)
31.08 - 07.09.2019 Fullbooket! 8300 kr  (Premium skip)
14.09 - 21.09.2019 Kun en lugar ledig. 8300 kr  (Premium skip)
28.09 - 05.10.2019  5900 kr  (Premium skip)
28.09 - 05.10.2019 Få ledige lugarer. 6900 kr  (Premium Superior skip)
05.10 - 12.10.2019  6900 kr  (Premium skip)Minimum antall deltakere for at turen skal gjennomføres: 15 personer
Maksimum antall deltakere mulig: 36 personer

Vi tar forbehold om trykkfeil.


Ønsker du å bestille transport til eller fra cruiset ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.
Tilbake til skjærgårdscruise


  © 2009-2019 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser