SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Gradac  Nyhet!
 Podgora
 Igrane
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Zadar
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Fazana
 Rabac
 Cres
 Baska


CRUISE
 Skjærgårdscruise
 Skjærgårdscruise
  med sykkelmulighetKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Kontakt oss    Betingelser

Skjærgårdscruise
Sesong 2019
Familievennlig øyhopping i Dalmatia

8 dager / 7 netter - Starter og ender i SplitKroatia har en vakker kyst med over tusen øyer, idylliske landsbyer og skjønn natur. Slapp av og oppdag sjarmen i den kroatiske skjærgården fra en koselig motoryacht, hvor kapteinen og hans mannskap tar vare på deg med god mat som kokken tilbringer hver dag. I løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet – eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi på vei til vår neste destinasjon. Kveldene har du fri til å finne en god restaurant eller oppdage de mange, flotte severdighetene den Kroatiske kysten har.

Dette opplevelsescruiset som starter og ender i Split er spesielt godt egnet for familier. På denne turen kan du kombinere bading med muligheter for en rekke aktiviteter, som bl.a. rafting, sykling, vinsmaking eller sightseeing.

Nyt en uke på en sjarmerende motoryacht som tar deg fra sted til sted, så slipper du å pakke kofferter opp og ned og lete etter overnattings-
muligheter. I et behagelig tempo får du oppleve øyhopping fra en flott skute, hvor overnatting foregår i havner eller rolige bukter.

Du velger selv hva du ønsker å gjøre når båten har lagt til; være med på en aktivitet, gå på oppdagelsesferd i de unike havnebyene eller tilbringe en avslappende dag om bord med en god bok. Dette er en virkelig hyggelig måte å utforske den flotte kroatiske skjærgården. I tillegg har du selvsagt muligheten til å hoppe ut i det deilige, klare vannet – direkte fra skipet!

Velkommen!RUTEN

Dag 1 (Lørdag) Split - Makarska
Avreise fra Split havn, lørdag kl. 13.00. Etter lunsj om bord, starter cruiset med å seile langs Dalmatiakysten ned til Makarska Riviera. Ettermiddagen tilbringes på en av de vakre strendene på Rivieraen, og for de som ønsker er det mulig å være med på rafting utflukt eller prøve zipline på Cetina elven og møte opp med resten av skipet i Makarska om kvelden. Første natten tilbringes i havnen i Makarska.

Dag 2 (Søndag) Makarska - Mljet
Tidlig søndag morgen er det avreise til øya Mljet, Kroatias grønneste øy, hvor første stopp på dag to er en forfriskende dukkert ved Peljesac halvøya. På ettermiddagen reiser vi til øya Mljet for å oppleve saltsjøene. Her har vi god tid til å bade, snorkle eller bare nyte solen på den fredelige øya. Inne i nasjonalparken, i midten av den store innsjøen, kan man besøke et gammelt kloster og kirke, eller man kan bruke en liten båt å streife rundt i nasjonalparken. Sykler kan også leies, her er det et stort utvalg av forskjellige løyper for enhver smak. Overnatting i Polaca/Pomena havnen.

Dag 3 (Mandag) Mljet - Dubrovnik
Etter frokost seiler vi videre mot Dubrovnik, som er reisens høydepunkt. På dette strekket vil det kun være tid til en kort svømmetur. Nyt den vakre naturen mens vi seiler nedover til den mest berømte og best besøkte byen i Kroatia. Ankomst Dubrovnik om ettermiddagen. Her kan du utforske denne flotte byen på egenhånd eller bli med i en omvisning i Dubrovnik med en engelsktalende guide. Ta en spasertur gjennom promenaden ”Stradun” som ligger innenfor bymurene. Vi anbefaler en tur rundt på toppen av den 1940 m lange bymuren, eventuelt også en tur med taubanen på fjellet Srđ for en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende øyene.

Dag 4 (Tirsdag) Dubrovnik - Šipan/Trstenik
Avreise sen morgen og vi fortsetter vårt cruise mot øya Šipan, eller den lille byen Trstenik på halvøya Pelješac, hvor vi nyter et forfriskende bad om ettermiddagen og tilbringer natten. Mulighet for å besøke en lokal vingård og om kvelden nyter vi kapteinens middag om bord.

Dag 5 (Onsdag) Šipan/Trstenik - Korčula
Etter frokost går ferden videre til Korčula, som sies å være fødestedet til Marco Polo. Lunsj om bord i en bukt nær Korčula by. Vi ankommer Korčula havn sent på ettermiddagen, hvor vi overnatter. Den eldste delen består kun av gamle flotte steinhus med trange smug og mange vakre ornamenter. Langs sjøen finnes en hyggelig promenade med store palmer, koselige caféer og restauranter. Ser man Korcula by fra luften vil man oppdage at de smale gatene i byen og husene som står tett i tett, utgjør et mønster som ser ut som et fiskebein. Denne strukturen ble utformet for å beskytte innbyggerne mot vind og sol. Nyt en spasertur gjennom gatene og de trange smugene, eller bli med på valgfri sightseeing i byen og vinsmaking med fingermat på en lokal vingård før du spiser i en av de mange restaurantene eller konobas på egen hånd.

Dag 6 (Torsdag) Korčula - Hvar by
Tidlig om morgenen er det avreise til Pakleni øyene for lunsj og bading. Etter lunsj er det avreise til Hvar, som er den lengste øya i Adriaterhavet og blir ofte referert til som solskinnsøya. I Hvar by finner vi renessansekatedralen med sitt opprinnelige tårn, og i tillegg det eldste folketeateret Europa som ble grunnlagt i Hvar by i 1612. Det er mulig å være med på en guidet sightseeing i byen hvis man ønsker dette. Ta gjerne en tur opp til den spanske festningen som troner over byen. Herfra får du en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende øyene. Byen Hvar tilbyr et rikelig utvalg av restauranter, barer og kafeer som er åpne til langt på natt. Overnatting i Hvar by.

Dag 7 (Fredag) Hvar by - Bol - Split
Vår neste stopp blir øya Brač. Her er det planlagt et badestopp på en av de mest berømte strendene i Dalmatia; Zlatni Rat, som ligger rett ved den gamle fiskerlandsbyen Bol som har blitt forvandlet til et populært turistmål. ”Zlatni Rat” betyr ”gyllent horn” – og er en strandtunge som strekker seg ut i havet, og spissen på tungen endrer retning avhengig av vindretning og strømningene i vannet. Etter lunsj starter vi vår reise tilbake til Split, hvor vi tilbringer den siste natten. På vei til Split tar vi en ny badestopp i en av de mange bukter på øya Brač. Når vi seiler inn til havnen i Split sent om ettermiddagen, kan man nyte utsikten over Split Riviera med dens flotte bygninger og palmer. Om man ønsker, er det mulighet å delta på en omvisning i Split med en engelsktalende guide. Split er en monumental by som ligger på UNESCOs liste over verdens kulturarv, hvor du finner en overflod av romersk arkitektur – vi kan bl.a. nevne Diokletians palass.

Dag 8 (Lørdag) Split
Utsjekking etter en tidlig frokost.


ENDRINGER

Arrangør forbeholder seg retten til å gjøre endringer i reiseruten, avhengig av vind og værforhold eller organisatoriske krav.


BARN

Dette cruiset passer bra for barnefamilier da det er lagt opp til flere lange badestopp og overnattinger som passer til barnefamilier.

Barn vil få servert samme mat som de voksne, men dersom det er spesielle behov, kan man gi beskjed når man bestiller, så vil de gjøre sitt beste for å tilpasse måltidene.

Dersom man reiser med barn uten svømmeferdigheter, anbefaler vi at dere tar med godkjent flytevest da flytevestene på skipene kun er ment for evakuasjonssituasjoner, samt at det i Kroatia ikke holder samme standard som i Norge.


BÅTENE SOM BENYTTES PÅ DISSE TURENE

Båten ligger normalt i ro om natten, slik at man får en god natts søvn. Noen ganger starter de opp litt før frokost hvis man skal forflytte seg til nytt sted.

Skipene som kjører på disse turene, er såkalte kategori Premium skip:
Nybygde skip med romslige kabiner med privat dusj/toalett, aircondition, dobbeltseng eller enkeltsenger. Prisen inkluderer kapteinens middag og sightseeing i Dubrovnik med engelsktalende guide. Alle skipene har WI-FI ombord.

Kapteinen og hans mannskap danner et erfarent team, som vet å skjemme bort sine gjester med deilige spesialiteter. Lugarene har enkelt, men funksjonelt utstyr og er innredet med to senger eller dobbeltseng og en liten garderobe eller en åpen hylle. Det er nok plass til å sove og oppbevare reisevesker. På grunn av formen på skipets skrog, kan størrelsen på lugarene varierer. Imidlertid er en prisdifferensiering laget kun med hensyn til lugarer "på dekk" og "under dekk". Soldekket er bekvemmelig for soling og avslapning, og noen av skipene en karakteristisk plattform ved akterenden hvorfra du enkelt kan ta et bad i sjøen, alternativt er det stige- eller trappetilgang til sjøen.


MÅLTIDER OM BORD

Kokken om bord er medlem av mannskapet og forbereder frokost og et varmt måltid om dagen. Disse turene, som inkluderer halvpensjon, starter som regel med lunsj på ankomstdagen og slutter med frokost på avreisedagen.

GUIDING

På dette cruiset er prisen inkludert engelsktalende guidet tur i Dubrovnik.
Det er også muligheter for andre guidede turer eller ekskursjoner mot avgift. Full oversikt over priser og hvilke turer får dere ved ankomst.INKLUDERT I PRISEN

 • 8-dagers-tur på en motoryacht med mannskap
 • 7 netter på en motoryacht i dobbeltlugar under dekk med dusj/wc
 • 7 x halvpensjon ombord på skipet (frokost og varm lunch som består av forrett, hovedrett av kjøtt eller fisk samt dessert)
 • 1 liter vann pr/pers/dag
 • Sengetøy og håndklær
 • Engelsktalende guide i Dubrovnik

VALGFRITT TILLEGG

 • Tillegg for lugar på dekk kr 900,- pr pers. Må forhåndsbestilles.
 • Tillegg for enkeltmanns lugar under dekk (på forespørsel).
 • Tillegg for enkeltmanns lugar på dekk (på forespørsel).
 • En trygg parkeringsplass hvis ankomst med bil (på forespørsel, skal betales på stedet).
 • Inngang til nasjonalparker: prisene varierer fra 10–15,- EUR pr. person avhengig av sesong og park.
 • Helpensjon: 115,- EUR per person / uke (min.10 personer nødvendig).
 • På kategori skip A+ og A blir gjestene utstyrt med to håndklær for personlig bruk per uke.
  Ekstra håndklær kan leies for 3,- EUR
  Badehåndklær 5,- EUR pr uke/håndkle.
  Strandhåndkle kan kjøpes ved ankomst for 10,- EUR.

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Obligatorisk tillegg:
  Turist-skatt og havneavgifter for cruise (betales til kapteinen): 40,- EUR pr person pr uke.
 • Drikke om bord.
 • Fly til Split.
 • Taxi transfer Split flyplass – Split havn (kan bestilles).
 • Tips til mannskap og reiseledere.

RABATTER

 • Trippellugar kun på forespørsel da flere skip ikke kan tilby denne muligheten. Hvis lugar til tre personer er tilgjengelig vil det være 30% rabatt for den tredje personen dersom denne også er voksen. De lugarene hvor dette er mulig, er utstyrt med en fransk seng (smal dobbeltseng – normalt 1,40 m bred) og en enkel køyeseng over.
 • Barn under 10 år får 50% rabatt på hovedprisen for turen.
 • I kombinasjon med en annen skjærgårdstur får du på andre tur en rabatt på kr 400,- pr person.

DATOER OG PRISER

DatoerSpesieltPris pr person i dobbel lugar under dekk.
04.05 - 11.05.2019  7900 kr  (Premium Superior)
11.05 - 18.05.2019  6900 kr  (Premium skip)
18.05 - 25.05.2019  6900 kr  (Premium skip)
25.05 - 01.06.2019  6900 kr  (Premium skip)
01.06 - 08.06.2019  8500 kr  (Premium Superior)
01.06 - 08.06.2019  7500 kr  (Premium skip)
08.06 - 15.06.2019  7500 kr  (Premium skip)
29.06 - 06.07.2019  10500 kr  (Premium Superior skip)
06.07 - 13.07.2019 Kun ledige lugarer under dekk. 10500 kr  (Premium Superior skip)
13.07 - 20.07.2019 Fullbooket! 10500 kr  (Premium Superior skip)
20.07 - 27.07.2019 Kun en lugar ledig. 10500 kr  (Premium Superior skip)
27.07 - 03.08.2019 Kun ledige lugarer under dekk.  10500 kr  (Premium Superior skip)
03.08 - 10.08.2019  10500 kr  (Premium Superior skip)
10.08 - 17.08.2019  10500 kr  (Premium Superior skip)
17.08 - 24.08.2019  10200 kr  (Premium Superior skip)
24.08 - 31.08.2019  8900 kr  (Premium skip)
31.08 - 07.09.2019  9500 kr  (Premium Superior skip)
31.08 - 07.09.2019 Få ledige lugarer. 8300 kr  (Premium skip)
07.09 - 14.09.2019 Kun en ledig lugar. 8300 kr  (Premium skip)
14.09 - 21.09.2019 Kun en ledig lugar. 8500 kr  (Premium Superior)
25.09 - 02.10.2019 Onsdagsavgang! 8500 kr  (Premium Superior)
25.09 - 02.10.2019 Onsdagsavgang! 7500 kr  (Premium skip)
28.09 - 05.10.2019 Kun en ledig lugar. 6300 kr  (Premium skip)
12.10 - 19.10.2019  6300 kr  (Premium skip)Minimum antall deltakere for at turen skal gjennomføres: 20 personer
Maksimum antall deltakere mulig: 45 personer

Vi tar forbehold om trykkfeil.


Ønsker du å bestille transport til eller fra cruiset ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.
Tilbake til skjærgårdscruise


  © 2009-2019 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser