SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


CRE-003

CRE-008


Se flere boliger  
 

Cres

De vakreste strendene finner du i Kroatia
Cres er en av kroatias mest sjarmerende småbyer, beliggende på den vakre øya med samme navn som byen.
Byen Cres ligger innerst i en dyp bukt og er omkranset av fine små strender langs hele bukten. Langs kaia ligger de fargerike husene som preger den nordlige delen av Kroatia etter 400 år under venetiansk styre, og her finner du restauranter, kaffebarer og små butikker på rekke og rad helt i sjøkanten. Her yrer det av liv om sommeren når turistene strømmer til for å nyte idyllen.

Fra restaurantene langs kaia kjenner man lukten av havet og nyter synet av en rekke små fiskebåter, som må dele plassen med mer luksuriøse yather i høysesongen. Menyene består av mye fiskeretter og italiensk mat til en rimelig pris. Du finner også koselige cafeer og vinstuer i de små smugene innover i byen.
Sentrum av Cres er bilfritt
I Cres trives alle aldersgrupper!

Sentrum av Cres er bilfritt og koselig med flere trange gater med gamle sjarmerende hus, og et særdeles tiltrekkende havneområde omkranset av hus i venetiansk stil med pastellfarger. Her finner du alt du trenger i ferien: en rekke koselige restauranter, isbarer, dagligvarer, bakeri, bank, posthus, internett- små butikker og boder med spennende smykker og souvernier. I utkanten av sentrum finnes også en rekke aktiviteter for små og store.
I de sjarmerende smugene innover i byen finnes små idylliske cafeer og mange gamle koselige hus. Du finner også flere historiske og arkitektoniske perler i byen.

I høysesongen er den lille byen full av turister som kan glede seg over en hyggelig atmosfære med musikk og annen underholdning på torget og i gatene.
Ferie i Cres
For de som ønsker litt natteliv, finnes det også muligheter for det. Byen er likevel ikke støyende og den beholder sitt autentiske preg, hvor de små fiskebåtene putrer inn og ut av havnen.

I Cres finnes det ikke mange ferieboliger med aircondtion og fine terrasser, så dersom du skal sikre deg en leilighet i denne populære badebyen bør du bestille tidlig.

Langs bukten strekker den flotte promenaden seg flere kilometer utover bukten på begge sider av sentrum og innbyr til hyggelige turer til fots eller sykkel. Her ligger det små sjarmerende badebukter på rekke og rad.
Innenfor promenaden ligger et belte med pinjeskog, oliventrær og små parker hvor en finner skygge når man trenger det. Det er også mulig å få kjøpt is, drikkevarer og noe å spise enkelte steder langs promenaden.
Langs kaia i Cres ligger de fargerike husene

Cres kan by på ulike sportsaktiviteter som bl.a tennis, dykking, seiling, volleyball, basket, bordtennis, minigolf, fotball, bilijard, paintball og noen vannsportsaktiviteter. For de minste finnes det lekeplasser.
Hvis du vil utforske øya finnes det mange fine turløyper. Øya kan by på flotte naturopplevelser, severdige landsbyer og vakre strender.

Du får leid både bil, scooter, sykkel, liten båt eller kano i Cres. Du kan også delta på arrangerte utflukter med båt. Det går badebåter til noen av de vakre strendene rundt på øya og turer hvor det serveres lunsj. En tur med lokalbussen til noen av de andre landsbyene påæya, Valun, Beli eller Lubenice kan også anbefales. Cres har en populær marina i utkanten av byen hvor mange flotte seilbåter og yather legger til i høysesongen.
Barnevennlig strand i Kroatia
Øya Cres ligger helt nord i Kroatia, i Kvarner bukten utenfor Istra, og den er sammen med naboøya Krk, de største øyene i landet. Byen Cres er det største tettstedet på øya.
Øya er 66 km lang, med kupert terreng hvor høyeste topp er Gorice (648m). Rundt Cres by er det forholdsvis flatt og derfor velegnet for sykkelturer også for barn og de som ikke er i sin beste form.
Vegetasjonen på øya er rik og varierende, og øya er også kjent for å huse noen meget sjeldne fulglearter. Mange reiser til øya Cres for å gå fotturer på øya utenfor høysesongen, hvor de kan benytte seg av ca 100km med merkede turstier.

For deg som har med bil finnes det mange flotte bukter og strender, hvor det er få turister, å utforske rundt på øya .
I den sydlige enden er Cres er forbundet med øya Losinj som også er vel vedt et besøk, med sin vakre natur og idylliske landsbyer.

Dit kommer du enten med båt, buss eller bil.


Sjarmerende restauranter i CresHavnen i CresI Cres kan du leie leilighet nær stranden
Kroatia har rimelige priser på mat og drikkeGode muligheter for turer til fots eller sykkel i KroatiaMarkedet i Cres
Badeferie i KroatiaCres - En av Kroatias mest sjarmerende småbyerPromenaden i Cres er langstrakt med mange fine badebukter
I Cres finnes en rekke aktiviteter for store og småI Cres kan du leie
Lei en leilighet i idylliske CresCres er en livlig feriedestinasjon om sommerenSommerferie for hele familien i Cres
Ifra Rijeka går det katamaran direkte til Cres sentrumTorget i CresCres passer for alle aldersgrupperReisebeskrivelse

Til Cres kommer du enklest ved å fly til Rijeka og ta katamaran (ca 1/2 time) direkte til Cres sentrum.
Lander dere i Pula er det sannsynligvis enklest å ta taxi til ferjekaia Brestova og buss derifra. Alternativt kan du bestille transport hele veien, eller ta buss til Rijeka og katamaranen derifra direkte til Cres by. Alternativ rute er båt fra Pula til Losinj og buss derifra til Cres.
Det er også mulig å fly til Trieste (Italia) og ta buss derifra til Rijeka.

Cres er også et ypperlig feriemål for deg som kjører egen bil. Dersom du kommer med bil tar du ferje fra Brestova (vest for Rijeka) til Porozine eller fra Valbiska på øya Krk til Merag (ferjene tar kun 20 minutter).

Rijeka flyplass ligger på øya Krk, så det er også et alternativ å ta ferjen fra Valbiska (Krk) til Merag (Cres) og taxi derifra.


                                                                                                                         Tilbake til topp


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser