SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


CAV-012

CAV-018

CAV-032


Se flere boliger  
 

Cavtat

Cavtat - koselig ferie nær Dubrovnik
Cavtat er en sjarmerende liten by, med usedvanlig frodig vegetasjon, ca 18 km sør for Dubrovnik og kun 5 km fra flyplassen. I Cavtat finner du fine strender, promenade med palmer og høye sypress, og mange hyggelige restauranter langs bryggen i gamlebyen. Cavtats historie er faktisk lengere enn Dubrovniks!

Gamlebyen i Cavtat ligger ute på en halvøy som er omgitt av frodig natur, høye fjell og blått hav. Langs sjøen går en promenade hvor du finner flere små strender, klipper og diverse serveringsteder. I åssiden rundt den gamle byen ligger den nyere bebyggelsen, og de fleste av disse husene har flott utsikt over byen og havet.

Halvøyen hvor gamlebyen befinner seg består av en ås med gamle fine steinhus langs trange koselige smug. Halvøyen er bilfri, og langs kaia ligger restauranter, kaffebarer og små butikker på rekke og rad.

Her ligger også små fiskebåter fortøyd, samt båtene som vil bringe deg til direkte til gamlebyen i Dubrovnik, eller til en av de flotte strandområdene mellom Cavta og Dubrovnik. Det arrangeres også båtturer til småøyene Kolocep, Lopud og Sipan. Kroatiaperler kan tilby mange fine leiligheter og feriehus i alle områder av byen - valget er ditt!

I Cavtat finner du alt du har brukt for i ferien: små butikker, bakeri, frukt-og grønnsakstorg, bank og posthus.

Da Cavtat ligger nær Dubrovnik kan det i høysesongen bli trangt om plassen på de mest sentrale strendene. Men, for de som liker å ha bedre plass rundt seg finnes det muligheter om man går et lite stykke fra byen, eller om man velger å bo i en av de små landsbyene nærmere Dubrovnik hvor det er større strandområder og færre turister.
Promenaden langs sjøen i Cavtat
Ved de største badeplassene rundt byen finnes det cafeer og restauranter som serverer is, kaldt drikke, pizza og andre retter. Strendene består av små steiner, men det finnes også muligheter for å bade fra klipper og oppmurte brygger med badestiger.


Langs sjøen i Cavtat går det en hyggelig promenade hvor det er fint å gå eller sykle. Cavtat kan også by på ulike sportsaktiviteter som tennis, dykking, vannsport, hesteridning og fotball. Du får også leid både båt, vannscooter, bil, scooter og sykkel i Cavtat.

Cavtats historie skal være lengere enn Dubrovniks. Området var bebodd av greske og romerske handelsmenn inntil byen ble rasert av barbarere i år 620. Beoboerene i Cavtat flyktet da til Dubrovnik og begynte oppbyggingen av den berømte muren.
Cavtat ble gjennoppbygd under renessansen og fremstår i dag som en koselig forstad til Dubrovnik.

Det går ofte buss til sentrum av Dubrovnik, og om sommeren går det også båt fra Cavtat til gamlebyen i Dubrovnik.

Fra Cavtat kan du bli med på ulike turer med buss eller båt i området, eller du kan leie bil og ta deg rundt på egenhånd. Cavtat er for eksempel et godt utgangspunkt for å besøke den kjente byen Mostar i Bosnia eller Montenegro. For mer informasjon om Montenegro les her.

Flyplassen i Dubrovnik ligger 5 km fra Cavtat og flytrafikken vil derfor medføre noe støy. Ønsker du å bo i et roligere område med flotte strender kan du ta en titt på boalternativene vi har i de små landsbyene noe nærmere Dubrovnik by. Du finner disse under boliger i Dubrovnik.

KLIKK på bildene under for større versjon.


Cavtat - kort vei fra Dubrovnik flyplassGamlebyen i CavtatHovedstranden i Cavtat
Hyggelig strandbar langs promenaden i CavtatGode turmuligheter i CavtatRestauranter og kafeer på rekke og rad
Cavtat - et populært feriemålKoselige restauranter med hyggelige priser
Billig øl i KroatiaAvslappende feriefølelseKulturopplevelser og badeferie i ett
Den hyggelige gamlebyen i CavtatSmale, koselige smug i gamlebyen
Krystallklart vannFeriehus med vakker utsikt i Cavtat, KroatiaVannpolo og annen vannsport er populært i Kroatia
Lei en ferieleilighet ved sjøen i frodige og vakre CavtatReisebeskrivelse

Nærmeste flyplass er Dubrovnik. Fra Norge flyr Norwegian Air og SAS til Dubrovnik flere dager i uken i sommerhalvåret. For mer informasjon om hvordan man kan komme seg til Kroatia: se under menyen Reise øverst på vår nettside.

Det går ikke buss fra flyplassen til Cavtat og Kroatiaperler er derfor behjelpelig med å organisere transport for de som ønsker dette.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser