SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Øya Brac

Nyt en avslappende ferie i Kroatia
Brac er den tredje største av de Kroatiske øyene. I likhet med Hvar og Korcula er det mange vakre olivenlunder og vingårder også på denne øya.
I tillegg til sin frodige fruktbarhet, er Brac er viden kjent for sin hvite kalkstein, som er brukt til mange historiske byggverk både i inn- og utland - blant annet til Det Hvite Hus i USA og Diocletians Palass i Split.

Det er imidlertid Zlatni Rat - den fantastiske og spektakulære stranden i Bol - som er den største attraksjonen på Brac. I tillegg til å være den mest fotograferte stranden i Kroatia, er den også svært populær blant surfere og kitre på grunn av vind og bølgeforhold. Brac er mere kupert enn sine naboøyer, og det er her man finner den høyeste toppen i Adriaterhavet - Vidova Gora på 778m.

Brac er den øya som ligger nærmest fastlandet, og ferjen bruker kun 50minutter fra Split til Supetar - som ligger på nordsiden av øya.Les mer omBrac har mange flotte strender med klart vannLei et feriehus eller leilighet nær sjøen og stranden på Brac i KroatiaØya Brac er ypperlig for sykling og andre aktiviteter
Familieferie på øya Brac, KroatiaSutivan, BracBestiller du feriebolig hos oss sender vi deg tips og info om stedet før avreise
Hyggelige strandbarer på BracBrac er den øya som ligger nærmest fastlandet i KroatiaFerie i Kroatia
Havnen i Bol - øya BracBrac har et godt utvalg idylliske strenderKroatia er kjent for sin vakre og frodige natur
Mange flott bademuligheter på Brac
Seilbåter på BracEn av de mange strandbarene på BracVakker solnedgang på Brac, KroatiaAktiviteter

Det er mye man kan foreta seg hvis man ønsker å være aktiv på øya Brac. Bol - og den flotte stranden Zlatni Rat - er et paradis for den som liker surfing og kiting. Vind og bølgeforholdene her gjør at det tiltrekkes surfere fra hele verden. Det finnes også et godt utvalg av andre vannsportaktiviteter her.
I Sutivan kan man f.eks. utforske kyststripen av Brac med kajakk eller leie sykler og ta en oppdagelsestur gjennom vinranker og olivenlunder.
Det er også muligheter for den som vil oppleve steinbrudd og lage sine egne souvenirer, eller for den matglade og oppleve ulike gastronomiske høydepunkter.
   
                                                         Tilbake til topp


 

Landsbyer

Det finnes mange koselige landsbyer på øya Brac. Vi har plukket i de fineste perlene; Bol, Sutivan og Milna.
Bol er en sjarmende landsby som har mye å by på for de som ønsker å være aktive i ferien, men som samtidig ønsker å ha late feriedager.
Sutivan er en idyllisk liten perle for familier eller par som ønsker å ta det med ro i ferien, og kose seg på stranden eller slappe av på en av de hyggelige kafeene eller strandbarene i denne landsbyen.
Milna er en utrolig koselig landsby bygget opp rundt den vakre bukten som i dag huser en moderne seilbåt og yacht havn. I tillegg finner man selvfølgelig vakre strender, hyggelige restauranter samt et av øyas fiskemottak.

Supetar er den største byen på øya, og dermed hovedstaden og knutepunktet for all ferjetrafikk.        
                                                         Tilbake til topp


 

Natur

Naturen på Brac er preget av at det er milde, regnfulle vintre og varme, tørre somre - i tillegg til at det er store temperaturforskjeller fra kysten og til fjellene som ligger over 500moh.
I gamle dager var store deler av Brac dekket av skog. Denne har imidlertid blitt hugget ned, brent og brukt til ulike formål slik at det nå kun er en fjerdedel av øya som er skogkledt. Og der det tidligere var eik, lønn og andre bradtrær, vokser det nå for det meste pinjetrær.

Landskapet forøvrig kjennetgnes ved ulike kalksteinsformasjoner; grotter, topper, sprekker og daler. Den rødbrune jorden som fremkommer i kalksteinområder er svært fruktbar og finnes for det meste i innlandet.

Sau og geit er også et valig skue på Brac, og spesialiteten deres er lammekjøtt - gjerne helstekt.              
                                                         Tilbake til topp


 

Strender

Som de fleste andre steder i Kroatia, er det også på Brac et godt uvalg av idylliske strender og badeviker de aller fleste steder. Det er også på Brac, nærmere bestemt i Bol, at vi finner Kroatias mest spektakulære og vakreste strand - Zlatni Rat. Denne strandtungen slynger seg ut fra Brac, og endrer fasong alt etter som vind og vær bestemmer det. Nettopp på grunn av vind og bølgeforholdene her, er dette også et yndet sted for de som liker å surfe eller kite.

De fleste strendene består av småstein eller rullestein, men for de som foretrekker å bade fra klipper eller oppmurte badebrygger er det også mange muligheter for dette.

Som de fleste av de vakre strendene i Kroatia er også strendene på Brac omgitt av de flotte pinjetrær som gir naturlig skygge på varme dager.

         
                                                         Tilbake til topp


 

  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser