SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


BOL-003


BOL-021


Se flere boliger  
 

Bol

Reis til Bol på øya Brac for en solrik og minnerik ferie
Bol heter landsbyen som huser kroatias mest kjente og kanskje vakreste strand, Zlatni Rat. Zlatni Rat er en strandtunge som strekker seg ut i havet, og spissen på tungen endrer retning avhengig av vindretning og strømningene i vannet.

Bol er den eldste bosettingen på øya Brac utenfor Split. Landsbyen er liten og sjarmerende med mange hyggelige kaffebarer, restauranter og små butikker. Langs kaia legger en rekke turister til med sine båter i sesongen. Fra sentrum av Bol går en nydelig promenade som fører ut til den berømte stranden som ligger i utkanten av byen.

Bol er stedet for de som liker å ha alle fasiliteter og aktiviteter tilgjengelig i ferien, men likevel bo i en liten landsby. I Bol yrer det av liv om sommeren når turistene strømmer til for å nyte strandlivet og den vakre naturen i området.
Bol på øya Brac, en sjarmerende landsby
Stedet er et paradis for vindsurfing og seiling.

Sentrum av Bol ligger rundt en liten bukt omkranset av fjell, hvorav Vidova Gora på 778 m er høyeste topp i Adriaterhavets øyrike.

I Bol finnes en rekke koselige restauranter, cafeer, dagligvarer, bakeri, bank, posthus, internett og SPA, samt små butikker og boder med frukt og grønnsaker, spennende smykker og souvernier.

I høysesongen er den lille byen full av turister som kan glede seg over en hyggelig og rolig atmosfære med god mat og vin for en svært billig penge. For de som ønsker litt natteliv, finnes det også gode muligheter for det ved hotellene langs strandpromenaden. Bol er en av de mest populære destinasjonene i Kroatia for unge mennesker som søker aktiviteter og litt liv og røre, men egner seg like fint for alle aldersgrupper.

Sommerprogrammet er full av konserter og happenings. Det ligger også et stort diskoteket et godt stykke oppe i åsen, men Kroatiaperler har ingen boliger i nærheten av dette diskoteket, så man skal ikke behøve å bekymre seg for nattesøvnen.

Rundt sentrum av Bol og langs promenaden som fører til Zlatini Rat finnes det mange små og vakre badebukter på rekke og rad. Til Zlatni Rat er det ca 1,5 kilometer fra sentrum. Hit kan man ta badebåt eller et lite tog hvis man ikke vil spasere. Stranden har ikke sand, men små hvite steiner, derav navnet Zlatni Rat som betyr gyllent horn. Zlatni Rat er omkranset av pinjeskog og høye åser, noe som gjør idyllen fullkommen.

På Bol blåser det ofte friskt og stedet er derfor perfekt for vindsurfing og seiling. For små barn kan bølgene bli noe høye på den ene siden av stranden Zlatni Rat, og noen steder blir det også forholdsvis brått dypt - så ta gjerne en titt rundt på stranden før dere bestemmer dere for hvor dere vil plassere dere for dagen.
I Bol kan du leie leiligheter nære sjøen og strender
De små buktene rundt sentrum er best egnet for de minste barna.

Langs den vakre promenaden ligger et belte med pinjeskog som sørger for skygge når man spaserer til stranden. Her er det mange muligheter for å få kjøpt is, drikkevarer og noe å spise samtidig som man nyter den vakre utsikten mot sjøen og strandtungen.

Bol er stedet for de som liker å være aktive i ferien. Her finner du mange former for vannsport, seileskole, dykkeklubb etc. For de som trives best på land kan for eksempel tennisbaner, volleyball, basket, bordtennis, minigolf, hanggliding og fotball være et alternativ. For de minste finnes en lekeplass.

Det er også mange flotte turveier i området for den som vil utforske den vakre naturen langs sjøen eller i åsene rundt til fots eller på sykkel

Øya Brac er en av Kroatias største øyer, og den befinner seg litt syd for Split, i området Dalmatia.
Flotte bademuligheter i Bol
Øya er 66 km lang, med kupert terreng. Vegetasjonen på øya er rik og varierende med olivenlunder og vinranker.

Deres spesialitet på kjøkkenet er lam, men her finner du noe for en hver smak. Barna vil elske de fantastisk gode pizzaen og de enkle grillrettene, mens de voksne kan nyte ferske delikatesser fra havet. Det serveres masse god lokal vin for en rimelig penge, og det Kroatiske ølet er også veldig godt i sommervarmen.

Det finnes flere koselige landsbyer på øya som man kan besøke med buss eller leiebil. Reiser du på ferie til Brac vil du få flotte naturopplevelser, severdige landsbyer og vakre strender.

Du får leid både båt, bil, scooter og sykkel i Bol. Du kan også delta på arrangerte utflukter med båt til for eksempel naboøya Hvar eller til Makarska kysten.
Ferie i Bol, Kroatia
En av våre kunder skriver: " Vi har hatt en helt fantastisk ferie på Bol i år. En nydelig liten by med fantastisk hyggelige mennesker, herlig mat, nyyydelige strender og flott vertskap i leiligheten som vi leide. Mange muligheter for all slags vannsport til fine priser. Vi er superfornøyde med årets ferie og kommer gjerne tilbake 😎😊 Takk for oss og flott veiledning da vi bestemte oss for Kroatia". Mvh familien Faller

Reise til Bol?
Kroatiaperler tilbyr utleie av ferieboliger i Bol - leiligheter, rom, hus og villaer med og uten basseng. For å se Kroatiaperlers utvalg av ferieboliger i Bol - klikk på knappen "Ferieboliger i Bol" øverst på denne siden.

VG betegner Bol som et flott badested for familier: Kroatia for familier

KLIKK på bildene under for større versjon.


Den kjente strandtungen Zlatni rat ligger på Bol i KroatiaRomantisk solnedgang i BolØya Brac, Kroatia
Sjarmerende Steinhus er det mange av i BolSmåbåthavnen i BolBrac, Kroatia
Idyllisk sentrum med mange gode restauranter i Bol, Brac.Kroatiaperler tilbyr utleie av ferieboliger i Bol på øya BracZlatni Rat-stranda i Bol på øya Brac
Stranden i Bol, Zlatni RatTuristtoget i Bol som går til Zlatni Rat strandenKroatia er kjent for sitt rene og klare vann
Brac ligger kun 45 minutter med båt fra BolFrodige KroatiaReisebeskrivelse

Nærmeste flyplass er Split. Til Bol kommer du fra Split med katamaran direkte til Bol eller med ferje til landsbyen Supetar og buss derifra. Det går også ferje fra Makarska til Sumartin sydøst på øya.
Vi sender deg mer detaljert informasjon om både reisevei and andre nyttige tips før avreisen.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser