SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalingerBAV-005

BPR-003


Se flere boliger  
 

Baska Voda

Lei et feriehus nær stranden på vakre Makarskakysten
Makarskakysten eller Makarska riviera, som den også blir kalt, er et populært ferieområde med de vakreste strender man kan tenke seg. Langs Makarskakysten ligger vakre små byer tett i tett og strendene som perler på en snor i flere mil. Baska Voda er en av de største og vakreste landsbyene på rivieraen, og på hver side av byen ligger to nydelige små landsbyer, Brela og Promajna, så nært hverandre at de er i ferd med å vokse sammen. Makarska kystens perler er omkranset av majestetiske fjell (Biokovo) og kilometervis med vakre strender med pinjetrær og krystallklart vann.
Både Baska Voda og Brela har fått den internasjonale bemerkelsen "blue flag" som betegner spesielt rent og klart vann.

Makarskakysten strekker seg ca 60 km mellom byene Brela og Gradac. Rivieraen er en av de mest besøkte turistområdene i Kroatia, først og fremst takket være den fantastiske kystlinjen med kilometervis med nydelige strender, pinje-trær og palmer, blått hav og fjellene som en vakker ramme rundt.
Makarskakysten i Kroatia har de vakreste strender en kan tenke seg

Baska Voda ligger ca 10 kilometer nord for Makarska by, og er en vakker liten by med et stort antall besøkende turister fra mai til oktober, og kan tilby en rekke aktiviteter og utflukter for de besøkende. Byen har et sjarmerende lite sentrum beliggende ned mot en vakker bukt med en flott bystrand. Rett utenfor sentrum ligger mange flere strender, både sydover mot Promajna og nordover til Brela, finer du den ene stranden vakrere enn den andre. Vannet er veldig klart og blått, med hvite steiner i bunnen og strendene er omkranset av grønne pinjetrær og høye fjell. De majestetiske fjellene dominerer bybildet og gjør denne kyststrekningen til noe av det vakreste Kroatia kan by på naturmessig. Ved solnedgang får fjellene en nydelig rød farge.

Makarskakysten er helt ypperlig for turer til fots eller sykkel.
Stranden i Baska Voda
Her går det fine turveier langs sjøen. Leier du sykkel har du kilometervis med vakre strender å utforske. Brela (ca 1,5 km fra Baska Voda), er langt mindre enn Baska Voda, men huser noen av de aller flotteste strendene i området. I utkanten av Brela ligger også den store steinen i vannet som man ser i utallige turistbrosjyrer fra Kroatia. Uansett hvor man velger å bo har man tilgang til hele herligheten da det er korte avstander mellom landsbyene og nydelig å spasere eller sykle langs sjøen. Baska Voda er et ypperlig sted for deg som ønsker å oppleve den vakre Makarskakysten uten å bo i selve byen Makarska.

Selvom Baska Voda ikke er en stor by, byr den på et yrende liv i høysesongen og kan skilte med nærmere 30 restauranter med et svært hyggelig prisnivå. Det finnes også en rekke kaffe- og isbarer i skyggen av store flotte trær.
Nyt en avslappende ferie i Baska Voda
Baska Voda har mange små butikker langs den vakre promenaden, bakeri, bank, posthus og internett-café.

I sommerhalvåret arrangeres det kulturfestival med folkemusikk, korsang og drama, noe som skaper en god stemning i byen, samt diskotek på de største hotellene i utkanten av sentrum.

I båt til øyene Brac og Hvar utenfor Baska Voda finnes det mange muligheter for aktiviteter og utflukter. Her kan du for eksempel prøve ulike former for vannsportsaktiviteter, dykke, dra på hav-fiske, eller prøve paragliding, rafting eller fjelltur i Biokovo fjellet. Byen har også muligheter for tennis, fotball, bowling, sandvolleyball og lekeplass for de minste.
Det er også kjempefine turmuligheter til fots eller på sykkel i hele dette området, med idylliske små veier langs sjøen omkranset av frodig natur.

Du kan sykle langs sjøen helt til Makarska om du vil. Det arrangeres også mange ulike utflukter med byen, fisketurer, rafting, fjellturer og besøk i Dubrovnik eller den gamle byen Mostar i Bosnia. Mange legger også en dagstur til Split for litt shopping og storbyliv. Ønsker du lese mer om hva du kan gjøre på ferie i Baska Voda, kan du lese denne artikkelen her, som gir deg en rekke tips til aktiviteter og utflukter.
Det er mulig å leie bil, scooter, sykkel og båt i Baska Voda.

Brela og Promajna er mindre steder og har ikke så mange fasiliteter som Baska Voda, men det finnes flere gode restauranter, strandbarer, matvarebutikk, minibank, bakeri og noen vannsportsaktiviteter også der.Til tross for at mange turister finner veien til Baska Voda i høysesongen vil man ikke oppleve Baska Voda som en utpreget turistby slik Tucepi og Makarska kan oppleves, for her er sentrumskjernen og den vakre naturen vel bevart.

KLIKK på bildene under for større versjon.
Idylliske Baska VodaMakarska kystens perler er omkranset av majestetiske fjell (Biokovo)Strandferie i Kroatia
Brela, KroatiaFerieboliger ved sjøen i Kroatia!Promenaden i Baska Voda
Turisttoget Brela-steinen i Kroatia, Makarska rivieraGode muligheter for aktiviteter på stranden i Baska Voda
Strandrestaurant på stranden i Baska VodaKroatia er kjent for sitt klare og rene vann
Frukt og grønnsaker får du kjøpt fra bodene i KroatiaI Kroatia får du iskrem for en billig pengeBaska Voda strender Kroatia
Baska voda har et godt utvalg restauranterRomantiske Baska VodaIskrem får du kjøpt for en billig penge
Søk skygge under en parasoll i sjøkanten Solsenger finnes på flere strender på MakarskakystenEn av de mange strendene i Baska Voda
Baska Voda er et populært feriestedNyt en solrik familieferie på MakarskakystenReisebeskrivelse

Nærmeste flyplass: Split
Til Baska Voda / Brela kommer du med buss eller bil fra Split og Dubrovnik. Fra Split går det buss minst hver time i høysesongen, turen tar 1 - 1,5 timer avhengig av trafikken. Fra Dubrovnik går det buss ca annenhver time, og denne turen tar ca 3 timer. Gode busser med aircondition.

Tips! Flyr du til Split ved ankomst og velger avreise fra Dubrovnik eller den fantastiske byen Sarajevo (Bosnia) kan du oppleve mer på turen og kanskje oppnå rimeligere flybilleter.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser